За жертвите и убийците в България

  • 19 април 2023 16:18

  • 2578
  • 0
За жертвите и убийците в България
© булфото /архив/

Минаха три години от предизвиканата смърт на колегата Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва, но виновникът за катастрофата все още няма окончателна присъда. Никакви оправдания и шикалкавения от страна на кривото правосъдие не са в състояние да успокоят нито двете сирачета на Милен и неговите близки, нито съвестните и почтени българи, които се опитват да живеят законосъобразно тук.

В смъртта на Милен и проточването на съдебното дело срещу причинителя на катастрофата, има нещо симптоматично. Навръх Великден преди три години спазващият правилата и законите Милен бе спрял на светофара, чинно изчаквайки да светне зелената вълна. Там го връхлетя друсаният, според информация от разследването, Кристиан Николов и го премаза на място. Три години по-късно правораздавателната система не успява да въздаде справедливост и това боде очите и съвестите на почтените хора. Кой как поетапно прецаква процеса е без значение, важен е крайният резултат, а такъв все още няма. Днес за пореден път делото срещу виновния шофьор беше отложено.

Ето как в България се толерират нарушителите, а спазващите правилата стават техни жертви.

И това в нормалния свят е нелепо, но у нас е тертип, който хората наблюдават през годините и все повече не вярват в правосъдната система. Милен не е единствената жертва на пътните джигити, но това надали ще утеши някого.

В памет на Милен неотдавна беше кръстена улица в София, направени бяха и билбордове с лика му, поставени на кръстовища. Днес колегата Георги Тошев публикува, че има идея в памет на Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва да се изгради чешма в близост до лобното му място. От чешмата със сигурност няма да потече справедливост, но поне е утеха и мил жест към живота на един журналист, който се бореше за правото и истината, за ред, правила и спазването им.

"Днес се навършват три години от трагичната смърт на журналиста Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва.

В негова памет ще бъде изградена чешма в близост до лобното му място.

За да помним!

За реализацията на проекта са необходими 10 000 лв.

Може да дарите на сметка:

BG61FINV91501215254507

FIBANK

Фондация “Работилница за граждански инициативи””.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2578 0

Свързани новини

Водещи новини