Стартира кампания "Шофирай отговорно и толерантно"

  • 25 юли 2012 08:18

  • 680
  • 0
Стартира кампания "Шофирай отговорно и толерантно"
©

Започва кампания "Шофирай отговорно и толерантно", съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Шофирай отговорно и толерантно" е съвместна кампания на сдружение "Отворена младеж" и отдел „Пътна полиция“ – ГД "Национална полиция". В рамките на инициативата ще се проведе специализирана полицейска операция по метода на широко обхватния контрол, в която ще бъдат включени и представители на сдружението.

Кампанията е насочена към насърчаване на отговорното шофиране и намаляване на агресията на пътя по време на активния отпускарски сезон. След София инициативата ще продължи областите Пловдив (26 юли), Сливен (27 юли), Бургас (28 юли) и Хасково (29 юли).

Кампанията "Шофирай отговорно и толерантно" се провежда в рамките на международния проект AVENUE, подкрепен и от Главна дирекция "Мобилност и транспорт" на Европейската Комисия. Стартът й съвпада с Четвъртия европейски ден за безопасност по пътищата, който ще се проведе от Европейската комисия в град Никозия, Кипър под надслов "Активно участие на младежта в безопасността по пътищата”.

Подробности за кампанията ще бъдат представени на пресконференция в 10.00 часа в сградата на ГД "Национална полиция" - бул. "Александър Малинов" 1.

Последвайте канала на

Весела Найденова
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини