Водещите новини! Ден първи: никакво парламентарно мнозинство. Калоян към първата си жертва: С какво да те убия? (и още…)

  • 12 април 2023 18:46

  • 2350
  • 0
Водещите новини! Ден първи: никакво парламентарно мнозинство. Калоян към първата си жертва: С какво да те убия? (и още…)
© БНТ/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 април   

 

„Не очаквах днес да се стигне до същата ситуация като в предходния парламент. Тук отговорността е изцяло на ГЕРБ, които не са провели консултации с другите партии относно избора на Росен Желязков. 

За мен днешните действия на партиите са някакви демонстрации на тактики от страна на партиите, но време за тактики няма. 

Всичко е в ръцете на ГЕРБ, защото те са първата политическа сила и отговорността е тяхна. Днес не видях формирането на някакво парламентарно мнозинство“.

Политолог: Отговорността за избор на председател на НС и редовен кабинет е изцяло на ГЕРБ

***

„Имаше конструктивно предложение от „Продължаваме промяната", за което се радвам, че показа разлика от миналия път", лаконичен беше Кирил Петков след края на пленарния ден.

Кирил Петков: ПП сложи на масата конструктивно предложение за избор на председател

***

Това, което направихме днес, бе да покажем каква би могла да бъде посоката. Обсъждахме предложението ни за ротация, за да има по-голям контрол. Този парламент има останали задачи от миналия парламент, които трябва да се задвижат бързо“.

Акад. Денков с подробности какво се разбраха преговорните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

***

Отново!

Двете най-големи парламентарни групи, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, така и не се разбраха по темата кой да стане председател на 49-ото Народно събрание. 

ГЕРБ и ПП-ДБ не се разбраха за председател на парламента

***

Депутатите отменят великденската си ваканция поради невъзможността да си изберат председател.

Всички парламентарни сили са се подписали под решението да не почиват, с изключение на „Възраждане“.

Депутатите без великденска ваканция

***

Много нови и зловещи подробности. 

А през 2016 г. в Пазарджик е въоръжен с електрошокова палка и нож. Когато го видяла над себе си, жената опитала да се изправи, но той я натиснал по челото с лявата си ръка, за да не мърда. Тя се вцепенила от страх. Каймакчийски извадил сгъваемия нож и го отворил.

С какво искаш да те убия?! - й изсъскал той, размахвайки пред погледа й палката и ножа - Защо не ме улесниш и не се самоубиеш?

Бившата му била толкова уплашена, че му отговорила: „Добре, ще се самоубия“.

Калоян към първата си жертва: С какво да те убия? Защо не ме улесниш и не се самоубиеш?

***

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт срещу мъж на 41 години за причиняване на тежка телесна повреда на жена в условията на домашно насилие, съобщават от пресцентъра на институцията.

Той е предаден на съд за това, че е причинил на 32-годишната З.К. тежка телесна повреда и тя губи всички пръсти на дясната си ръка.

Обвиняемият с инициали М.С. е предаден на съд за това, че от  началото на месец август до 5 септември 2022 година противозаконно е лишил от свобода 32-годишна жена в Казанлък. Това се е случило в условията на домашно насилие, по мъчителен и опасен за здравето на пострадалата начин. Мъжът я е затворил и не ѝ е позволявал да излиза в продължение на повече от две денонощия. 

Мъж преби жена си с лопата и я остави без пръсти на дясната ръка

***

„Българските институции биха могли да имат ролята на адвокат за Босна и Херцеговина в европейските институции“. 

Това каза на брифинг за медиите външният министър на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович, който е на официално посещение у нас.

Външният министър на Босна и Херцеговина: България да е наш адвокат в европейските институции

***

183 ученици от Украйна, записани в български училища, получават допълнителни онлайн уроци по различни предмети. Част от децата вече са взели сертификати след успешно преминато обучение.

Ученици от Украйна взеха сертификати след обучения в български училища

***

Според онлайн изданието 13-те жени твърдят, че са били обект на сексуалните домогвания на актьора по време на снимки в периода между 2004 и 2022 г. 

13 жени във Франция обвиняват Жерар Депардийо в сексуален тормоз

***

„Туитър“ вече не съществува като компания, след като нейният собственик Илон Мъск я сля с друга своя компания – X Corp.

"Туитър" вече не съществува като компания, Мъск я сля с нова корпорация

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини