Фалшиви християни, фалшиви ценности, фалшиви политици, фалшиво общество

  • 12 април 2023 17:14

  • 2035
  • 0
Фалшиви християни, фалшиви ценности, фалшиви политици, фалшиво общество
© Булфото/Novini.bg

Фалшиви християни са плъзнали из всички краища на света, но, за съжаление, са намерили пристан и у нас. Хора, които заплашват, нападат, лъжат, задоволяват първичната си нужда от насилие, но после се кръстят и си мислят, че са изтрили и занулили. 

И понеже ми става все по-странно поведението им, взех че потърсих как си прекарват виртуалното време част от тези хора. И без никаква изненада, намерих – проследявайки профилите на хора, подиграващи се на жертви на насилие – картинки с надписи „отвори сърцето си“, икони, християнски послания за любов и общо взето всичко, което противоречи на поведението им. 

Има силна повторяемост в „бисерите“ им, че да кажеш, че е било „нещо моментно“. Не разбирам как можеш да кажеш, че заплашвана предишна жертва на Калоян, обвинен в убийството на Кристина Благоева, е тъпа и сама си е виновна и да се радваш, че „каквото търсила, това намерила“, а после да публикуваш в СЪЩОТО това виртуално пространство някакво послание за любов, „отвори сърцето си“ или най-странното от всички: „недей да съдиш, за да не бъдеш съден“.

Калоян към първата си жертва: С какво да те убия? Защо не ме улесниш и не се самоубиеш?

Мъж преби жена си с лопата и я остави без пръсти на дясната ръка

...

Отварям една скоба тук, за да направя обосновано предположение за празничните им нагласи. Ето как си ги представям (защото вече съм го виждал): на Великден ще се ръгат в църквата с други подобни на тях, може и да се сбият, да се напсуват, а на тръгване, след като са хапнали козунак, ще теглят една майна на просяците и бездомните около църквата, че да им олекне. Каква агресия ще избие у тях, когато се приберат у дома, не мога да знам, но четейки криминалните хроники за домашно насилие, мога да си представя. 

Затварям скобата. 

Слагам настрани темата с менте-християните; да погледнем цялата картинка – общество, което се подсмихва доволно „сама си е виновна, кво е стояла толкова време да го търпи!“, вече 34 години избира и гласува за един и същ тип крадливи плужеци, които го крадат и мамят. Плашещо е, че не виждат иронията. А защо то „стои и търпи“, не е ясно. Може би „самò си е виновно“, а не е световният заговор? Не, ако го питаш, са американците, НАТО, Европейския съюз, а ако попаднеш на възрожденско общество, ще разбереш, че сатанистите, рептилите и петджито са виновни, но пак не и то самото, нищо, че гласува за референдумаджии срещу еврото, които си държат парите в евро, и антиваксъри, които правят протести срещу ваксините, след като са се ваксинирали. 

Това е същото общество, което си мисли, че по времето на Тошо Тиквата, когато точеше лиги по картинки на Некерман и пуфтеше пред празните рафтове, и чакаше 10 години за Лада, и телевизорът си го купуваше с връзки и години спестяване, и „беше задружно“, докато процъфтяваше доносничеството…

… е живяло по-добре и било по-богато от сега, когато пише как му липсва соца, ама го пише през смартфона си, докато жули трето уиски, от плажа в Гърция, докъдето си е докарало зад*ика или с евтин самолетен билет, или с немската си кола. 

Това е същото общество, което възпява „семейните ценности“, но ги ползва само като оръдие срещу различните, докато тия със „семейните ценности“ се радват на поредната пребита от съпруга си; докато тия със „семейните ценности“ си изневеряват на поразия; докато християните псуват просяците и кълнат на поразия, докато си мислят, че религията им явно е някакъв фенклуб. 

И какво имаме?—колещи животни „за здраве“ и носещи червени кончета „християни“; почитащи „семейните ценности“, които си изневеряват и си пребиват половинката от бой, богати попове, които пропагандират да не се помага на бежанци(!?), комунисти – довчера забранявали честването на Великден – днес се кръстят най-широко и палят най-големите свещи, полицаи, които ескортират платежоспособни друсалки и пияндета, законотворци в парламента – осъждани и разследвани, неграмотни – за министри и народ, чийто единствени две скорости на живот са: Първа.) „Съсипаха я тая държава!“ и Втора.) „Бè не ме занимавай бè!“ А, да… и Задна.) „Е, то тука е така“. 

Страх ме е да допусна, че може би… може би имаме вина за собствения си хал. А?

Защо трябва да сме учудени, че такова общество ражда такива депутати? 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2035 0

Водещи новини