Излязоха пробите на работещите в училищния стол в Токачка

  • 10 април 2023 20:07

  • 932
  • 0
Излязоха пробите на работещите в училищния стол в Токачка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Персоналът на училищния стол в крумовградското село Токачка е здрав, показват резултатите на Регионалната здравна инспекция в Кърджали. До тях се стигна, след като ученици от началните класове потърсиха лекарска помощ със съмнение за хранително отравяне.

Проби бяха взети от всички 13 работещи в училищния стол. Данните показват, че в тях не се изолира патогенна микрофлора. В близките дни се очакват и резултатите на Агенцията по храните. Училищният стол, който беше затворен веднага след инцидента, вероятно ще заработи отново след пролетната ваканция. Това е първият подобен случай в община Крумовград и затова е притеснителен, коментира кметицата Себихан Мехмед.

Ученици от крумовградското село Токачка бяха транспортирани до болницата в Кърджали. Съмненията са за отравяне

"Това е нормално да е притеснително. Хора сме – и майки, и баби, и така нататък. От двете деца, които са хоспитализирани, първото е повръщало още от сутринта, а второто е било на антибиотик и е ходело на училище. Така че няма гаранция. Но каквото и да е, важното е, че децата са добре", каза тя, цитирана от БНР.

Със съмнение за хранително натравяне медицинска помощ потърсиха 11 деца. Две останаха в болница. Те вече са изписани и са у дома.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини