На бизнес оператора ще бъдат наложени санкции, съгласно Закона за храните.
Вторично замърсяване със стрептококови бактерии от персонала на готовата храна е причината за неразположението на децата в Петрич. Това съобщават от БАБХ, на база на направените изследвания от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Благоевград и Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Благоевград.
Взети са проби от сурово, неразопаковано пилешко месо от производителя от същата партида, от която е било вложено в пилето с ориз. В суровото пилешко няма отклонения от получения резултат от лабораторния анализ.
Отклонения са установени в ястието пиле с ориз, в кулинарна готовност. В него е констатирано наличието на стафилококова бактерия, открита като носителство в персонала.
Обектът остава затворен до второ нареждане.
)