В Швеция задържаха заподозрян за трафика на българските берачи на боровинки

  • 24 юли 2012 16:25

  • 1406
  • 2
В Швеция задържаха заподозрян за трафика на българските берачи на боровинки
©

Мъж на 43 години е задържан в Швеция във връзка с разследване за трафика на българските гастарбайтери, които от няколко дена са обсадили българското посолство и нямат пари да се приберат, предаде Франс прес.

Говорителката на полицията в град Упсала (северно от Стокхолм) не даде повече информация за самоличността на  задържания.
Българските берачи обвиняват мъжа, че ги е наел с аргумента, че тазгодишната реколта на боровинки е изключително добра. След като пристигнали в Швеция с автобус обаче, берачите установили, че реколтата всъщност е много слаба заради лошото време, а също, че ще трябва да живеят при плачевни условия в импровизирани лагери без всякакви хигиенни условия.

Над 400 от тях се бяха настанили близо до село Мехедеби. Шведските медии широко отразиха напрежението, породено от това съжителство - местните хора се оплакаха от щети, а българите заявиха, че са били нападнати с камъни в нощта срещу 19 юли. Според полицията българския посланик в Стокхолм е пристигнал на място, за да потърси решение на проблема заедно с местните власти и силите на реда.
 

Последвайте канала на

БТА
1406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.07 | 12:50

2
Нашите мангали пак са ни осрали, били са изльгани от техен мангал и после са почнали да гепят от местните а пьк те от своя страна ги замеряли с камьни което ни е до болка познато. Абе това племе не трябва да излиза от страната ни както направиха латвииците с местните руснаци те не им позволиха червени паспорти а карат само на лични карти което не им позволява шетане из еврозоната
nwa

2013.07.07 | 12:50

1
абе кога ше престанете да наричате тая сган българи по тоя начин ни срамите още повече, като ходя в испания вече който ме пита не казвам че съм българин, веднъж казах и оня веднага - о циганин.

Добави коментар

Водещи новини