18 нови супер модерни метровлака тръгват от есента

  • 24 юли 2012 14:18

  • 1357
  • 2
18 нови супер модерни метровлака тръгват от есента
©

"Направена е поръчка за 18 метровлака, 12 от които трябва да дойдат до края на септември, а останалите – до края на ноември", съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Поръчката е за 153 млн. евро и е инвестирана от ОП „Транспорт”. Самите мотриси са изключително модерни, качествени, с всички нови технологии, спестяващи енергия. Те са кооперирано производство между Русия и Япония.

"Надявам се, този механизъм, който се прилага в метрото, да може да го приложим към железниците – изградена инфраструктура и подвижен състав", заяви министърът.

"За момента не виждам причина за увеличение на билетите в БДЖ. Анализът, който съм поръчал да бъде направен, ще бъде готов до края на септември – началото на октомври. Вероятно тогава ще преценим и на база на новите цени на тока и горивата до каква степен и дали въобще ще има увеличение", обясни Московски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Blagoj

2012.07.24 | 16:58

2
"Всички нови технологии" най-вероятно ще са от преди минимум 10-ина години, а цените на БДЖ ще се вдигнат драстично след като го продадат за жълти стотинки (тогава изведнъж ще стане супер печеливш бранш...). Ние сме маймуните обаче, не те...!
Tani

2012.07.24 | 15:50

1
Samo vijte za kakvi turski bokluci ide re4 http://bit.ly/LoaULa

Добави коментар

Водещи новини