Силен вятър в пет области на страната

  • 24 юли 2012 08:35

  • 1542
  • 1
Силен вятър в пет области на страната
©

Код "Жълто" е обявен за пет области на страната, сочи справка на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупреждението е заради силен вятър на територията на Добрич, Сливен, Варна, Бургас и Кърджали.

Жълт код е предупреждава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни, допълват от института.

Като цяло днес ни очаква слънчево време. Максималните температури в повечето места ще са между 30° и 35°.

На места над Западна България и Рило-Родопската област обаче ще се образуват облаци, може да превали и да прегърми, е прогнозата на НИМХ, цитирана от Агенция "Фокус". В Източна България ще продължи да духа умерен до силен вятър от изток, североизток; в останалата част от страната вятърът ще е слаб.

Край морето времето ще предимно слънчево, но се очаква вятър - умерен до силен североизточен вятър.  Максимални температури на въздуха по крайбрежието - между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има и слънчеви часове. По-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развие след обяд над масивите в Западна България и над Родопите. На места там ще превали и прегърми. Ще духа силен вятър от източната четвърт.

Максимална температура на 1200 метра - 23°, на 2000 метра - около 15°.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Диляна

2012.07.24 | 08:56

1
Хората въобще не трябва да излизат щом е кот жълто за силен вятър.

Добави коментар

Водещи новини