Щъркели в беда бяха спасени от еколози на община Марица

  • 23 юли 2012 13:33

  • 2186
  • 0
Щъркели в беда бяха спасени от еколози на община Марица
©

Мигновени спасителни акции бяха организирани от главния еколог на община Марица, Мария Тошева, след получен на зеления телефон на РИОСВ сигнал за три щъркела изпаднали в беда.

В първия случай в Калековец, останало за миг без своите родители малко, бе паднало от гнездото в центъра на селото.

С помощта на специално повикана автовишка изплашената птица се върна обратно във високия си дом, грижливо изграден от кал и слама. Нямаше време за заслужените аплодисменти, на наблюдавалите случката жители, защото екипът бързаше за село Маноле, където се оказа, че случаят е доста по-сложен и се наложи да бъде наета специализирана техника, с която да се достигне до покрив на височина повече от 25 метра и да бъде спасена птица, омотана в куп стари въжета.

В Рогош голям щъркел бе оплел единия си крак в електрическа жица. Веднага повикан екип на EVN се отзова без забава. Напрежението бе спряно за броени минути, нужни на спасителния екип. Радостта от успешния финал завладя всички присъстващи. Kметът на Марица Димитър Иванов изрази задоволство от навременната и адекватна реакция на своите служители и ги поздрави индивидуално.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини