Аман от вас бре, некадърници, заради които ни съдят за милиони!

  • 23 март 2023 15:21

  • 2526
  • 0
Аман от вас бре, некадърници, заради които ни съдят за милиони!
© pixabay

Над 13 милиона лева сме платили за чиновнически гафове по дела, които са заведени срещу държавата в Страсбург. Не стига, че досега плащахме за допуснати грешки от правораздавателната система, ами сега взеха да ни съдят да плащаме и за недоразумения и спорове в самата система!

Намирам това за върло дебелоочие и безсъвестност.

Що за цинизъм е да ни гърбят с разходи заради собствените им грешки!

„Бившият върховен прокурор Боян Тошев осъди прокуратурата да му плати близо 160 000 лв. обезщетение за пенсионирането му (главница и лихва), а не само две заплати и половина, колкото му определили. Решението е на Софийския градски съд (СГС) и не е окончателно”, съобщава правният сайт lex.bg.

Не намирам никаква полезност в това, че всяка година до Народното събрание се изготвя доклад за причинените ни вреди от безхаберни чиновници във всички области. Заради тях през последните години от нашите пари в бюджета са похарчени над 13 милиона лева. Санкциите по жалбите на пострадалите се постановяват от Европейския съд по правата на човека.

Не е справедливо, не е коректно, безобразно е всичко това. За пореден път се повдига въпроса за личната /без/ отговорност на служители, които се крият зад маската на колективната мърлявщина. Цената за нея е за наша сметка – на без вина виновните. След всичките тези наказания срещу държавата ни, човек с основание се пита:

Абе само некадърници ли назначавате в администрацията на всички нива, които не спазват законите и нарушават правата на човека?!

Още 34 години преход ли ви трябват, за да се научите да работите така, че да не ни товарите с разходи за собственото си неможене! Защо е толкова трудно да се приеме, че всеки, допуснал гаф сам трябва да си плаща масрафа – така е справедливо и честно.

Аман вече от всички вас, които умишлено не искате да разбутвате бюрократщината, така дълбоко вкопана у нас! Ама то как да искате като точно тя е извор на корупция, рушветчийство и далавери, а и къде ще назначавате некадърните си шуреи и баджанаци!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2526 0

Свързани новини

Водещи новини