Първо заявление за саниране е подадено в Търговище

  • 21 март 2023 14:16

  • 260
  • 0
Първо заявление за саниране е подадено в Търговище
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

В Община Търговище постъпи първото заявление за участие по процедурата за саниране на многофамилни жилищни сгради. То е подадено от Сдружението на собствениците на ул. „Цар Освободител“ № 34, уточниха от администрацията. 

В ход е проверка на документацията. След това ще бъде подписано и споразумение за партньорство между сдружението и Общината, каквито са изискванията по процедурата. На следващ етап администрацията трябва да подаде и проектно предложение за оценка до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Крайният срок за кандидатстване в Търговище е 10 май, припомниха от общинския пресцентър. 

От администрацията призовават сдруженията да подават своевременно заявления, след приключване на енергийното обследване и изготвянето на техническия паспорт на сградите. Целта е да се осигури необходимото време за проверка и евентуално нанасяне на корекции в документацията. 

Оттам акцентират и на това, че след изготвяне на технически паспорт, той следва първо да се регистрира в Общината. За целта се подава заявление в Центъра за административно обслужване. Едва след това се подава и заявлението за финансова помощ за саниране, с приложени към него всички необходими документи. Списъкът и образците им са публикувани тук: 

Десислава Станева
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини