Огнян Донев ощетил държавата с милиони левове

  • 22 юли 2012 06:45

  • 1677
  • 5
Огнян Донев ощетил държавата с милиони левове
© Булфото

Фармацевтичният бос Огнян Донев е занижил при препродажба цената на акции от 4 дружества с 800% и така е ощетил държавата с милиони левове данъци, сочи проверка, направена от експерти, разказва ТВ7.

500 000 лв. поискаха прокурори за свободата на Огнян Донев в петък. Те повдигнаха обвинение за данъчни престъпления срещу него, като засега отказаха да кажат с какви данни разполагат.

Вчера не стана ясно и дали Донев ще обжалва пред съда наложената му рекордна гаранция, съобщава още "Стандарт".  Според разследващи бизнесменът е ощетил държавата с над 60 млн. лв., като е занижил цената на акциите на дружества, свързани със самия него.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1677 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
IQ146

2012.07.23 | 12:27

5
Ако си монополист, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ колко си кадърен. Потребителите ще плащат като попове за всичките бизнес безумия, включително и имотите на Лазурния бряг. Затова в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ държави има АНТИ МОНОПОЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО(миналата година Майкрософт беше осъден в Париж за стотици милиони евро...). В България също има, но точно в тази сфера берем плодовете от некомпетентността на Борисов в някои области - това е една от тях. Та в България анти монополното законодателство практически не работи, защото шефовете на комисиите СА КУПЕНИ ОТ МОНОПОЛИСТИТЕ. И властта нехае. Така че не ми обяснявайте КОЛКО КАДЪРЕН БИЗНЕСМЕН е Донев, еле па Пъпката. Пъпката го познавам лично и "багажа му" ми е известен. Най-обикновен КРАДЕЦ и ДАЛАВЕРАДЖИЯ. Какъвто е и Донев, защото генезиса на доневото "богатство" са измамите, далаверите и откровените КРАЖБИ, организирани от Пъпката. Толкова за тия двамата! И Прокуратурата, и до съдебното производство, и полицията са корумпирани! Но неимоверно ПО-МАЛКО, отколкото преди 3 години! И вече ИМА хора, които са вкусили свободата да упражняват професията си и ЗА НИКАКВИ ПАРИ НЯМА ДА СЕ ПРОДАДАТ(е, и малко страх за службичката има...)! Ако му се паднат на Донев(а и на Пъпката) такива, жална му майка. Защото далаверите на Пъпката са основани не върху перфектност по отношение на закона, а върху сплашване и подкуп на следователи, прокурори и съдии...И дано скоро видим ИСТИНСКОТО лице на Донев. На Пъпката хората вече го видяха. Ще видите колко ЖАЛЪК е "Председателят на КРИБ" всъщност... И накрая ние, почтените български бизнесмени питаме - НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ ВРЕМЕ КРИБ ДА СЕ ЗАКРИЕ? Тази организация се превръща в ПРИКРИТИЕ на МАСТИТИ ИЗМАМНИЦИ, КРАЛИ от България така, както и башибозук не е КРАЛ?
kolombo

2012.07.23 | 02:07

4
И от този храст няма да изскочи заек. За такива велики измамници няма нито Български съд, нито български съдия. Ще има пак сделки, и смешни съдебно- оправдателни решения.
kritika

2012.07.22 | 19:15

3
gyaur4e lakomo da si dadesh parite za himioterapiq i hemodializa

2012.07.22 | 19:15

2
Огнян Донев ощетил държавата с милиони левове-КЪДЕ ДА БЕШЕ САМО ТОЙ!
CMEXOPAH

2012.07.22 | 19:15

1
Що не кажат и веригата "Ремедиум" кой е зад кадър и как продукти внос от САЩ се продават на цена 4 до 8 пъти над цената им на дребно. Да не би да ги вкарват хапче по хапче? Наскоро публикуваха книжка за тандема Донев + Павлов, та се запитах дали това е отговора на правителството?! Отново малко прах и много празни думи в очите на нас дребосъците!

Добави коментар

Водещи новини