В Луковит 350 нуждаещи се получават топъл обяд по проект

  • 17 март 2023 14:51

  • 216
  • 0
В Луковит 350 нуждаещи се получават топъл обяд по проект
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Луковит 350 нуждаещи се получават топъл обяд по проект по Програма за храни и основно материално подпомагане, Европейски социален фонд плюс, съфинансирана от Европейския съюз. Това съобщиха от общинската администрация, предаде БТА.

Топъл обяд се осигурява на нуждаещи се лица на територията на всички населени места в общината, като проектът ще продължи до 30 септември 2025 г. Стойността му е близо 964 000 лева. Храната получават лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, бездомни лица или с увреждания и др.

Топлият обяд се приготвя в базата на Домашен социален патронаж в Луковит и се доставя във всички населени места до адрес. Осигурява се здравословна, разнообразна и питателна храна. Потребителите получават супа, основно ястие и хляб и поне веднъж седмично десерт.

Целта на проекта е да бъдат подкрепени най-нуждаещите се лица на територията на цялата Община Луковит от уязвими групи, които поради бедност и продължителна социална изолация са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Община Свиленград ще осигури топъл обяд за 450 души от рискови групи

От близо 10 години общината подпомага чрез доставка на топла храна лица, които са в тежка ситуация и живеят в недоимък. На територията на общината са идентифицирани голям брой хора, които попадат в групата на най-нуждаещите се лица, които са попаднали в крайна бедност и изпитват материални лишения, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Калина Христова
216 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини