Демерджиев пита македонския си колега за посегателството срещу културния център в Скопие

  • 17 март 2023 14:27

  • 863
  • 3
Демерджиев пита македонския си колега за посегателството срещу културния център в Скопие
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. проведе телефонен разговор с колегата си от Република Северна Македония Оливер Спасовски по теми от двустранен интерес.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1293

Разговорът е по инициатива на министър Демерджиев, съобщават от пресцентъра на МВР.

Той настоя за бързо изясняване на случая с посегателството над Културно-информационния център на Република България в Скопие, което беше извършено на 15 срещу 16 март през нощта, както и за своевременно информиране при развитие на ситуацията.

„Този казус трябва да се изясни бързо“, заяви българският вътрешен министър. Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония уточни, че по техни данни става въпрос за чисто криминален инцидент.

Министър Демерджиев постави отново и въпроса за възникналото напрежение около честването на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари.

България ще реагира след посегателството срещу центъра в Скопие: Няма спирачки пред езика на омразата

Той се поинтересува дали Скопие проверява има ли данни за насилие над български граждани. Оливер Спасовски увери, че подобна проверка е извършена и МВР ще получи официално писмо с информация по темата.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
863 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кои

2023.03.17 | 16:06

3
Демерджиев е абсолютен тъпак ...

2023.03.17 | 16:02

2
Мръсен долен отвратителен комунистически помияр
Стамболов

2023.03.17 | 15:50

1
Да, бе, да... Случаите са все криминални. И палежите на българското знаме, и освиркването на българския химн, и палежа на българския културен клуб в Битоля, и чупенето и стрелбите срещу българския културен клуб в Охрид, и побоя над неговия секретар и т. н. и т.н....

Добави коментар

Водещи новини