Заплатите в КЗП не са индексирани от 2020 година

  • 17 март 2023 11:47

  • 284
  • 2
Заплатите в КЗП не са индексирани от 2020 година
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служители на Комисията за защита на потребителите в в цялата страна излязоха на предупредителен едночасов с искане за по-високи заплати. 

"Нашето желание е да има поне 60 на сто увеличение на заплатите за всички служители на КЗП. Нашето искане е това да се случи със задна дата – от 1 януари 2023 година. Заплатите ни са ниски, а обемът на работа е много голям. Средната заплата е около 1000 лева. Идеята е да бъдем чути и когато се прави новият бюджет, за КЗП да бъдат заложени средства. Не знам дали и 60 на сто е достатъчно увеличение, но поне е някаква начало", каза за БТА Димитър Караманов, главен инспектор в Комисията за защита на потребителите в Бургас. 

Служителите в КЗП-Бургас излизат на едночасов протест с искане за по-високи заплати

В града служителите на комисията са 13, от които шестима са инспектори. Районът, който обслужват, се простира от Обзор до Резово и вътрешността на областта. В Ямбол и Сливен КЗП има по двама служители, стана ясно от думите на Караманов.  

 

"Колегите са членове на нашата организация от 6 месеца. Всички тези хора искат достойно заплащане на труда. Заплатите им не са индексирани от 2020 година. Това е недопустимо на фона на тази инфлация, която имаме в момента. Тези хора се борят със спекулата, а в същото време работят за нищожни суми. Има и други държавни институции, в които просто времето е спряло", каза председателят на бургаското звено на КТ "Подкрепа" Иван Костадинов.  

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
284 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.17 | 12:39

2
стига ни занимавахте, половината комисии трябва да се закрит, те са параван на грабежа

2023.03.17 | 12:24

1
тя и моята не е индексирана от 2015, ама на шефко му дреме на яхтата!

Добави коментар

Водещи новини