Колкото повече се вглеждаш, толкова повече виждаш приликите между Путинленд и „Ислямска държава“

  • 08 март 2023 15:20

  • 2718
  • 0
Колкото повече се вглеждаш, толкова повече виждаш приликите между Путинленд и „Ислямска държава“
© Getty Images/Novini.bg

Колкото повече се вглеждаш, толкова повече виждаш приликите между Путинленд и „Ислямска държава“. Клипове с екзекуции, религиозна пропаганда, „духовници“ надъхват войници, обещават им като умрат в битка да отидат в рая (още не се е сетил Гундяев 72 девственици да предложи), пропаганда. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14006

Да, колкото повече гледаш, толкова повече прилики виждаш. 

Нелепа пропаганда – за сатанисти и врагове сред цивилизацията (която наричат „Запада“ – някаква колективна ламя).

Промивката на мозъка, че „само нашето е правилно, другите винаги са лоши“ и, разбира се, целта – световна хегемония, без изключение. 

Спящи клетки в Европа. Вижте ги „българите“, веещи руско знаме навръх националния празник на България. Вижте ги българите, които продават интересите на България за пари (Р.Овч. например или Кукурнелия, или Копейкин, или Резидента Зелен чорап). Вижте ги българите, готови да бият и убиват други българи, ако им пипнат „паметника“ на окупатора – МОЧА. Спящи клетки. 

Преди няколко дни Лавров коментира, че приоритет сега са им връзките с ислямския свят. Каква изненада, нали! Но не към кой да е ислямски свят гледа руслявата пасмина, ами най-вече към приятелчетата от Иран, където, според мен свободата в каквито и да било форми, отдавна е изчезнала и е заменена от любимите на Zомбитата от Путинленд – садизъм, публични екзекуции, диктатура, полицейщина, осакатяване за отмъщение, репресии, страх и още садизъм. 

Кадировците. Само една дума тук е достатъчна – кадировците. И „православните“ в Путинленд и България намират за изключително хубаво ислямски войници да убиват православни украинци, разказват си, хилят се, радват се, дори като се съберат на Коледа и на Великден си разказват с усмивка. 

Кадировците са немалка част от пропагандата около „силата“ (жалко, че нямам по-големи кавички за тук) на Путинленд. Воините на Исляма са част от пропагандата на русляците. 

Между другото най-голямото ислямско малцинство в Европа е в… Русия.

Но това не е проблем за тукашните „православни“. Руските болни са най-здравите болни, така че и ислямското им малцинство е най-доброто малцинство. Но виж – ако някой в Германия вземе да каже някоя дума на арабски – КРАЙ! Завладели са ги, „ислямизирана Европа“, „орди, пълчища“, „ГеЙропа“ и т.н. бисери. 

То е ясно – в русляшката тиква мисъл вирее, само ако я пусне кремъл, иначе – не. Но ако кремъл каже на черното „бяло“, значи черното е бяло и няма две мнения. Утре, ако сменят да е „жълто“, става жълто и пак няма две мнения по въпроса. 

Продължаваме с приликите. 

Пропаганда и заглушаване на всички други гледни точки. Затвор за всеки, дръзнал да каже истината или дори да повдигне въпрос. 

Убийства на свои, казали нещо лошо за лидера на организацията или за налудничавите му идеи. 

Пушечно месо от мобилизирани и затворници = самоубийствени атентатори

Постигане на цели чрез заплахи. Терор над цивилно население. Убийства на жени и деца

Вътрешни мини-войни между главорезите. Шойгу и Пригожин. Защото и тази война е за заграбване чрез терор, терористите се обръщат едни срещу други, защото всеки алчен измамник иска по-голямо парче от баницата. Нормално е да се обърнат едни срещу други. 

Шойгу и кликата му досега години са крали от армията и сега това лъсна в пълния си блясък на армия недоносче, която се крепи на едната гола пропаганда и хвърляне на пушечно месо. Ама само на пропаганда и пушечно месо никой не може да спечели война, особено като я води срещу подготвен и издръжлив противник. 

Сега Пригожин иска да изтика Шойгу и да покаже, че е по-заслужил и доверие, и пари, и власт. За какво, мислите, са му победи на трудни и абсурдни места, като Бахмут например, който е горе-долу с размера и значението на Долно Чепръчево? Защо хвърли толкова живота на вятъра? За да покаже, че с мобилизация на месомелачката дори и най-трудната цел е достижима. Ако се провали, столът му се клати, ако победи, ще спечели доверието на путлер и путлер ще започне да налива повече във Вагнер и да изтиква Шойгу и шойгутата. 

Лични облаги, нищо повече. За това е тази война за зелените човечета. Затова и все се оплитат в пропагандата и все я мешат, защото става все по-трудно да обясняваш личните домогвания на алчни престъпници и безумната шизофрения на дъртак с ботокс и повдигнати подметки. 

И накрая стана – русия воюва за оцеляването си. А уж те нападнаха чуждата държава, за да завладяват и грабят. Самият путин го заяви – че русия можела да се затрие, ако не спечели, да не говорим за друидите му като Дугин и Симонян, и Соловьов, които чертаят всичко от крах и гибел за цивилизацията до ядрена зима. Уж щяха да превземат Киев за три дни и – ако се наложело – до Берлин да стигнат за още четири, а се оказа, че година по-късно само в Бахмут измряха повече войници отколкото за десет години в Афганистан. Оказа се, че със собствената им пропаганда са излъгали сами себе си. 

Може би това, последното е всъщност разлика с „Ислямска държава“. Те не си надскачат възможностите, преценяват си ги добре. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2718 0

Свързани новини

Водещи новини