Община Бургас честити 8 март с електронни табла

  • 08 март 2023 11:57

  • 206
  • 0
Община Бургас честити 8 март с електронни табла
© Община Бургас

С красив жест по повод 8 март Община Бургас изненада дамите. На електронни табла на входа на града е изписано "Честит празник".

Информационните табла са с променящо се съдържание и са монтирани на ключови места. Днес по повод 8 март на таблата свети поздравителен надпис. Такива табла има откъм автомагистрала "Тракия", откъм Поморие, третото е до местността "Пода". Тези табла излъчват също светлинни сигнали под формата на изображения на пътни знаци, комбинирани с текстово предупреждение за ремонт, задръстване, заледен участък, настъпило ПТП и др. извънредни ситуации на пътя, обясниха от пресцентъра на общината.

8 март е - Международен ден на жената

Съоръженията са изградени като част от дейностите по проекта на Община Бургас, наречен "Интегриран модел за управление на градската мобилност - I етап". Той е финансиран със собствени средства от бюджета, както и със средства по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

Таблата са част от въведената вече Интегрирана система за управление на трафика в Бургас и се контролират от Центъра за видеонаблюдение и управление на трафика. Системата ще бъде надграждана и чрез нея ще може да се визуализира още по-разнообразна пътна информация, данни за натовареността и указване на обходни маршрути, времето за транзитно преминаване през града и др.

Последвайте канала на

Владимир Василев
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини