Еврейка за атентата: Оскверниха България (видео)

  • 19 юли 2012 20:10

  • 6899
  • 31
Еврейка за атентата: Оскверниха България (видео)
© Булфото

В двора на Централната Синагога в София днес се проведе възпоменателна служба за жертвите от атентата на летище Сарафово в Бургас. Пред репортер на Novini.bg две жени споделиха какво мислят за случилото се.

Професор Хени Лорер заяви, че атентатът е действие на фанатици, които не знаят, че избиват невинни хора. "Снощи ми се обади по телефона моя братовчедка, която ми каза, че на посещение в Бургас е тръгнал нейният внук. Той е решил да дойде в България, защото неговите родители са били тук преди един месец и са му разказали колко е хубаво. Той е решил, че иска да види тази хубава страна, за която му разказаха неговите родители, искал е да види родината на баба си, която е моя братовчедка - родена в България и израсла в България. Това момче, което е във войската, е взело една седмица отпуск, за да посети България, с огромното желание да види страната, която е спасила своите евреи - и точно тук да се срещне с този страхотен акт на тероризъм. Потресена съм - не само заради тези, които са загинали и ранени, силно стресирани за цял живот - но това да се изгуби представата за една страна, в която хората са обичани, е наистина потресаващо", добави тя.

"Обичам тази страна и оскверняването на тази земя е голяма болка. България не е замърсила името си с етническо убийство досега в историята си. И този случай не е такъв - България не е осквернена от себе си, но така или иначе има посегателство върху земята й, и то към националност, която е била спасена, към която са се отнесли изключително толерантно през едни много тежки години. Като човешко същество, като българка и еврейка, бих казала, че ударът е доста силен", сподели Мика Ешкинази.

Вижте целия разказ на жените и кадри от възпоменателната служба във видеосекцията на Novini.bg

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6899 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
Dryn Dryn ta plqs

2015.08.14 | 14:07

31
Гледам тук пак се е събрал хейтърския колектив - турци мразите, евреи мразите, американци мразите и т.н. Питам се освен вашите себеподобни хейтъри има ли някой който не мразите и не ви е крив, че България се е превърнала в септична яма.

2012.07.20 | 17:55

24
Хейтър е на майка ти сина, пор такъв. Да мразим турците така е. Евреите също мразят нацизма и никой не може да ги вини за това.
Def Kom 1

2012.07.21 | 11:03

30
бг турчин. Нищо лично, обаче не е точно така както казваш. Българските турци откровенно си мразят българите просто се делят на такива, който могат да го скрият и такива, които не могат да го скрият. За мен не е нормално, това че всички под строй гласуват за една партия (ДуПиСе), която се бори да унищожи България в полза на една "етническа група", не е редно българина да избира от партии дето обещават да огреят всички а турчина да си избира Доган дето само на него му обещава на майчин език това и онова. Айде не на мене тия че са ви малко "молитвените храмове" та трябва да има на всеки ъгъл Джамия и "Аллах агбар" да се надува по мегафони 5 пъти дневно, това са демонстрации, че сме по ислямска държава отколкото сме. Може през останалото, време много да са мазни иначе работливите турци ама само заради тази им постъпка аз си правя извода че те мразят моята страна и моя народ. Защото никаде по света не е прието да живееш в страна, на която не искаш и отказваш да знаеш езика, историята и културата а да очакваш едновременно към тебе да се сипят "привилегии и свободии". Не съм расист не ме разбирай грешно, просто аз искам всички, които искат българско гражданство да поставят на първо място България а после да се самоопределят, като някви си там. В Америка ако питаш някой какъв е ще ти каже американец, нищо че е черен кат кюмюр. Ако питаш в Турция някой какъв е ще ти каже че е турчин, нищо че е прадядо му е еничар а той е рус и синеок повече и от Арийски манекен, ама си вярва иначе. Обаче ако питаш един "турчин", в България какъв е, той първо може да не те разбере щото не му говориш на майчин език и после ако му преведе някой, ще ти се убиди, че не може да го различиш от гяурите, все пак той говори на турски нали. Е питам те аз Турец такъв как да ги уважавам, такива и да деля една държава с тях? В България има САМО Българи и Българи от етнически произход, докато не го проумеят това нашите етноси, аз като един българин никога да гледам на тях, като на нещо по различно от троянски кон.
Def Kom 1

2012.07.21 | 11:03

29
Похвално, но за булшинството от случайте, не се отнася, за съжаление. Иначе нямаше да има нито такива партии, нито такива спорове, каквито ние водим. Ако си разглеждал по-обстойно,често се намират и коментари, от страна на крайно надъхани про-Турски коментари, в който изобилства омраза, вярно след такива коментари следват поне 20 пъти повече "отговарящи" но това е друга тема. Като изключим малкия процент високо образовани "етнически елементи" (всички турци, с висше и в някои случаи средно, образование + д-р Чирков, който е циганин)" изключвам ги защото те волю неволю са минали през образователната система на България, или друга, та малко или много са се научили на ред и им е ясно каде живеят и какви обществени норми за поведение да спазват. За масата нямаща досег с официалния език, понеже е от село (или пък обича да се изолира в градовете) и си гледа сатилитна тиливизия на майчин език, на него се говори на него се пазари в местния магазин, а се учи в местното школо български колкото, аз съм учил втори чужд "Немски" нещата, които съм написал си важат с пълна сила. Искрено се надявам да има повече хора като теб, но положението изобилства от "лоши примери".
Angelov.D.

2012.07.20 | 04:27

4
Здравейте, това е блъгария сега,- хора умират,маФия, ТУРЦИ КОЙТО НИ КУПИХА А МИ СЕ ПРОДАДОХМЕ, БЪЛГАРИ.. Защо ПРАВИТЕЛСТВОТО ДЪРЖАВАТА НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА БЛЪГАРИЯ ,- В ЦЕЛИЯТ СВИЯТ.. БЛЪГАРИЯ СЕ ПРОДАЛА ТУРКУМ, ТОВА ЕЕ.. Как да се врна в Балгария, за да умра от глат или ме убият.. Да работия за Турци.. Ангелов.Д. czech republic
бугарин

2012.07.21 | 01:05

28
аз иска отива у словакия ,,там стара лубов ,,много голям ЛУБОВ,, ........
1

2012.07.20 | 17:55

23
Ангелов ,май трябва да те върнем в 3 клас да се научеш да пишеш правилно
бг турчин

2012.07.21 | 00:57

27
еми аз не ги мразя и не съм гласувал за ДПС.Не знам но съм български гражданин и се гордея с това не знам що си си направил тези изводи.и когато ме питат за националност казвам българин все пак това е моята родина няма значение от какво потекло съм!!!
бг турчин

2012.07.20 | 17:58

26
Oт доста време чета новините тука и ми направи впечатление че в 90% от новините почват коментари за турците и т.н не трябва ли да гледаме напред,да гледаме страната ни да се развива и да е рамо до рамо с другите държави,които се развиват.Толкова ли са важни за вас турците нон стоп някаква реклама им се прави те си гледат тяхната държава ние да си гледаме нашата и да растем а не да циклим на турско робство защото ако гледаме назад във времето явно не виждаме предстоящото циганско робство замислете се!!!
...

2012.07.20 | 17:56

25
Недейте бе хора, вярвайте ми евреите са особени, но не са злонамерени и вярвайте ми те ни обичат като народ. Евреите в България са работливи и признателни- няма да ви изреждам имена и успехи. Турците в България са най-работливите копелета в България, познавам доста и ви казвам, че един не се е намерил да каже нещо против нашата родина България. Знаем, че във всяко стадо има мърша, но разберете- тези етноси, както и арменците по никакъв начин не ни искат злото, нито ни мразят, те са си ЕТНОС. Научете се какво значи етнос и бъдете поне малко хора, а не псевдо националисти. Доста добре познавам българската история и знам, че преди всичко ние сме онези които определят националното си самосъзнание, а не турци, евреи, арменци, гагаузи и тн. Разберете, че няма да ги променим ние, нито че ние ще ги научим- те си знаят... Няма нужда от национализъм, там където има омраза- национализма не е омраза, национализма е любов към родината- псевдо националистите няма да ги бъде, помнете, ще ги има родолюбците, които въпреки всичко обичат :)
Лао Дзъ

2012.07.20 | 17:54

22
"Красивите думи не са правдиви, правдивите думи не са красиви."
SS

2012.07.20 | 14:55

21
България е единствената държава запазила евреите от холокоста през втората световна война. Преди ако не ме лъже паметта 4-5 години паметника в Израел, издигнат по този повод, от признателни оцелели беше сринат от еврейте с отричането на този факт. Това дали не оскверни България тогава?!?!??! Дали 11 септемтември и атентата в САЩ не оскверни САЩ, според някоя "еврейка". Не ме разбирайте погрешно, НЕ на тероризма, неприятно ми е че това се случи в България, ама айде стига демагогия!!!!
31

2012.07.20 | 12:48

20
Гьоте: "Те (евреите) имат вяра, която благославя ограбването на чужденците." и пр. и пр...

Добави коментар

Водещи новини