Да я върнел в „историческите ѝ граници“…? Добре

  • 24 февруари 2023 16:40

  • 6642
  • 0
Да я върнел в „историческите ѝ граници“…? Добре
© Novini.bg

За какво ли въобще им дадохме писменост и култура, и духовност…?

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13589

Да върнел русия в „историческите ѝ граници“ искал оня с обувките на платформи. Добре, аз лично нямам нищо против – ето ѝ ги „историческите граници“ – на водещата снимка; да връщат. 

То и без това толкова много народи в тая федерация си мечтаят да дойде денят, в който ще я напуснат. А и с поведението си и предстоящата загуба на войната диктаторът с повдигнатите обувки и ботокса тика нещата към разпад така или иначе. 

За тази красива карта ни подсети днес другарят Копейкин. Не, не оригиналният, дето спестява в евро под наслов „не на еврото“ и антивакс депутатите му са ваксинирани, не. Другият – онзи от Фейса. Чудесно попадение. 

Тогава (когато човечето от кремъл си върне блатото в историческите му граници), надявам се, всичките местни гов**яди и четирихилядници в беге ще млъкнат, а полезните идиоти ще си намерят друго хоби. Като например зелените чорапи. 

А, като стана дума за „зелени чорапи“, не знам защо се сетих за едно много важно и полезно разкритие на колегите от Клуб Z. Наистина не знам защо. 

Под заглавието „„Сливи за смет“. Или как България заобикаля помощта за Украйна и за собствената си армия“ са разкрили информация от повече от ПЕТ независими източника и от политическите, и от военните среди. 

Повече от ПЕТ!

Според разкритията им това, което президентът и военният министър говорят е… как да го наречем? Лъжа? Хайде да не сме груби, ще го наречем „грубо разминаване с истината“. 

И сега за мен остава дилемата на кого да вярвам. На професионалистите, които са доказали нивото си на работа, или на служебни гълъби и зелени чорапи? Хм… дилема. 

Дали да вярвам на човека, който махаше с юмрук срещу мафията, а после забрави за нея и се прегърнаха, щом господарите от кремъл стегнаха редиците? На човека, който, за да замаже положението, беше обвинил Дойче Веле в непрофесионализъм? На човека, който смята Крим за руски? На човека, който… не, това ще стане безкраен списък, изместваме фокуса. 

Разбира се, че не му вярвам. И преди да излязат разкритията на Клуб Z не му вярвах. Но сега наглостта вече е дразнеща, когато ги има данните. 

В статията се говори за това, че е предлагано и все още стои на масата предложението да си сменим старото въоръжение с модерно, ако предоставим военна помощ на Украйна. С много данни и цитати – струва си четенето. 

Но ние (разбирай зелените чорапи и служебните гълъбчета) отказваме и си правим оглушки. А пред медиите ни се говори от същите (не знам защо думата „цвъкащи“ ми идва да напиша) политически субекти, че „прозорецът е затворен“, че не било вярно, че имаме такава оферта, че било лъжа и т.н.

Освен това се оказва лъжа, че не разполагаме с исканото от нас. Разполагаме. Също така сме в състояние да окажем помощ повече от еднократно. А сега и президент, и служебен министър затвърждават, че повече помощ – йок! Един път и толкова! Макар в решението на Народното събрание (което е по-горе и от двамата) пише, че „Министерският съвет да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военно-техническа подкрепа на Украйна съобразно заявената от нея необходимост и българските възможности“. 

От Клуб Z много правилно подчертават: „Хващайки се за последната част от изречението, държавният глава обяви, че „българските възможности“ са изчерпани с вече даденото и последваща помощ ще постави в риск собствените ни отбранителни способности“.

Е, лъжите в полза на оня с обувките на платформи, дето една година води тридневна война, са засипали всички ни, а и няма как да ги разровим, защото: а.) масово хората вярват на каквото им кажат и на каквото искат да вярват; б.) достъп до информацията имат хора, на които масата (която сама не може да види) е избрала да не вярва, защото пропагандата ѝ е запушила очите и ушите. 

Имаме старо и безсмислено за нас оръжие, което е от полза за Украйна. В същото време се говори, че ние сме щели да останем без защита на небето си, без въоръжение на армията, докато чакаме новото оръжие, което щели съюзниците да ни дадат. А и не се знаело дали ще го дадат. 

Е, оказва се, че ще го дадат. Говорено е и е предлагано повече от един път – нещо, което се пази в тайна. 

Освен това, докато чакаме доставките, нашето небе се пази от НАТО. Главнокомандващ, който е генерал от НАТО(!!!) и военен министър да не го разбират това е жалка картинка. На всички им е ясно кой пази интереса на човечето в кремъл, на лилипутин, на господаря на местните гов**яди и зелени чорапи. Колко жалко, че дори самият той ги презира…

Те вероятно си мислят, че с оръжието, което имаме, можем сами да се пазим от агресията на източния звяр, нали? Глупости. А и те ще са първите, които ще го посрещнат с хляб и сол, но това е друга тема. Какво, и на вас ли ви се върти думата „предатели“? 

Изпуснем ли тази оферта, си оставаме със старото оръжие и после едва ли ще се намерят стотиците милиони за превъоръжаване – ще останем една от най-скапано оборудваните армии в Европа и света. Докато сега имаме шанс да променим това. Но те умишлено го отказват. Ето как не само помагат на путин, но и работят жестоко срещу интереса на България – която са се клели да защитават. 

И после се чудят защо хората ги наричат „руски марионетки“, „лакеи“, „гов**яди“ и „зелени чорапи“.

През Първата световна бяхме на губещата страна, през Втората световна – пак, в Студената война бяхме на страната на губещите, сега хем сме в НАТО, хем в ЕС, имаме всички предпоставки най-после да застанем от правилната страна на историята и ПАК ни бутат зорлем да сме на страната на губещите. 

И ето ви, за финал, цитат от Emil Jassim: 

Съвсем скоро ще стане ясно, че Румен Радев е действал абсолютно съзнателно срещу интересите на България в полза на Русия и е лишил българската армия от възможно най-добрата опция за модернизация чрез изпращане на старото съветско въоръжение, което имат само клетите източноевропейски държави като нашата, в замяна на модерно западно въоръжение.

Живо ме интересува дали ще бъде осъден ефективно за държавна измяна, или само ние историците ще въздадем справедливост, запазвайки паметта за продажните действия на тази руска марионетка“.

_____________

P.S. А на путинолюбите, които – по традиция – са съветофили и от малки влюбени в сталин и ссср, ще им предложа една сравнителна таблица, да си помислят малко, докато джвакат салатата: 

Последвайте канала на

Александър Томов
6642 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини