Водещите новини! Счупиха плочата на т.нар. МОЧА. Швеция също обмисля „Леопард“-и за Украйна. Москаленко: Мирът означава победа за Украйна (и още…)

  • 23 февруари 2023 13:17

  • 1588
  • 1
Водещите новини! Счупиха плочата на т.нар. МОЧА. Швеция също обмисля „Леопард“-и за Украйна. Москаленко: Мирът означава победа за Украйна (и още…)
© Булфото/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 февруари   

 

Плочата на Паметника на Съветската армия в София, на която пише „На съветската армия освободителка от признателния български народ“, е разбита.

Пред паметника има полиция.

Разбиха плочата на паметника на Съветската армия в София

***

Швеция е готова да изпрати някои от своите бойни танкове "Леопард" на Украйна. Това заяви министърът на отбраната Пол Йонсон, цитиран от "Ройтерс".

Той посочи, че страната му се готви да предостави и друг пакет помощи на Киев, за да му помогне във войната срещу Русия.

Швеция също обмисля танкове "Леопард" за Украйна

***

Няма мир в Украйна в последната година. Русия разрушава и продължава инфраструктура и жилища, убива граждани. Цели да унищожи Украйна и народа. Това продължава в интензивни мащаби.

Това заяви посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко в ефира на БНТ.  

По думите му мирът означава победа за Украйна. И добави, че това ще стане, когато всички руски войски бъдат изтласкани от Украйна, включително Крим и Донбас.  

Посланик Виталий Москаленко: Мирът означава победа за Украйна

***

ООН отбелязва годишнината от руската инвазия в Украйна с резолюция

***

Димитър Стоянов: Няма как да пращаме още въоръжение на Украйна, защото няма да остане нищо за нас

***

Самолет Су-24 на руското министерство на отбраната се разби във Валуйския район на Белгородска област, който граничи с украинската Харковска област, съобщи губернаторът на региона Вячеслав Гладков в канала си в "Телеграм", цитиран от ТАСС.

Самолет Су-24 се разби в Белгородска област

***

„Дипломатическият маратон за укрепване на Украйна и защита на международното право, което дава повече сигурност на страната, ще продължи“.

Зеленски: За 7 месеца 43 страни са получили 22 млн. тона украинска храна

***

Сами ли се отказахме от влизането в еврозоната или бяхме посъветвани така да направим от ЕК? Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис даде отговор на въпроси, свързани с приемането на еврото у нас, в ефира на Нова телевизия.

Зам.-председателят на ЕК: 1 януари 2025 г. е добра дата за влизане на България в Еврозоната

***

Броят на жертвите от земетресенията в Турция достигна 43 556 души

***

Предстои първо заседание по делото за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова, предава Нова тв.

„Ще се борим за доживотен затвор без право на замяна на обвиняемия бизнесмен Станимир Рагевски, заподозрян за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова”.

Първо заседание по делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1588 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.23 | 14:18

1
Ако Путин повтори думите,които каза в началото,,Неми оставихте друг избор,,ще означава нещо много лошо,дано несе наложи да ги казва.

Добави коментар

Водещи новини