Президентът изрази съболезнования на семейството на Кеазим Исинов по повод кончината на българския художник

  • 20 февруари 2023 17:20

  • 384
  • 1
Президентът изрази съболезнования на семейството на Кеазим Исинов по повод кончината на българския художник
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования на семейството и близките на Кеазим Исинов по повод кончината на големия български художник.

Поклонението пред твореца се състоя днес в църквата "Св. Параскева" в столицата.

Държавният глава подчертава в съболезнователния си адрес, че Кеазим Исинов ще остане в паметта на обществото ни с несравнимя си стил, майсторство и преклонение пред съвършенството на света, запечатани в неговите платна, миниатюри и малки пластики.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на откроява и оригиналния похват на твореца, донесъл му приза „Художник на хилядолетието“ през 2005 г. „С изложбите си у нас и в чужбина Кеазим Исинов спечели световно признание и творбите му навсякъде грабваха с магията си вниманието на публиката“, подчертава още президентът.

Почина художникът Кеазим Исинов

Вярвам, че със своите творби Кеазим Исинов се стремеше да ни подтикне да пазим доброто в себе си и да ни насочи към начин на живот в хармония с нашата природа, посочва още президентът и заявява, че творецът ще остане в паметта на обществото ни като един от най-забележителните ни художници, който ще продължи да ни вдъхновява със своето изкуство.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.20 | 20:06

1
Браво на Румен Радев! Нашето място е с братска Русия.

Добави коментар

Водещи новини