Над 2 тона помощи за бедстващите след земетресението в Сирия събраха за часове в Кюстендил

  • 16 февруари 2023 15:55

  • 561
  • 2
Над 2 тона помощи за бедстващите след земетресението в Сирия събраха за часове в Кюстендил
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Над два тона помощи за бедстващите след земетресението в Сирия събраха за шест часа, в рамките на два дни, жители на Кюстендил.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

Инициативата започна учителката Евелина Пенева, а впоследствие към нея се присъединяват и други местни жители, съпричастни към страдащите след бедствието хора.

БЧК е събрал 2,2 млн. лв. за Турция и Сирия

"Проследих какво правят международните организации и установих, че за Турция реагират много повече хора. Помощта е необходима за всички. Тогава вдигнах телефона и се обадих на посолството на Сирия. Дадоха ми списък с вещи, които могат да бъдат полезни в тази ситуация, и го публикувах в социалните мрежи. Обадиха ми се прокурорът Светла Ризова и Виолета Атанасова, председател на местно читалище. Дойдоха и много доброволци. Купихме лекарства. Събраха се одеяла, зимни дрехи - за деца, за възрастни, обувки. Възхитена съм от кюстендилци, които толкова активно се включиха в благотворителната акция", разказа пред БТА Евелина Пенева. Сред отзовалите се е имало и кюстендилски инженери, строили в язовири и напоителни системи в Сирия.

Помощите в Кюстендил се набират в помещения, ползвани от читалище "Асклепион", а утре ще бъдат транспортирани с микробуси до склад, нает от посолството на Сирия. Оттам, със съдействието на българската държава, събраните в Кюстендил помощи ще бъдат транспортирани до Сирия, обясниха още организаторите на акцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
561 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2023.02.17 | 12:56

2
Браво българи.За всеки влак има пътник
гост

2023.02.16 | 21:09

1
Днес видях възрастна двойка българи ,които ровеха в кофите.Гладни и премръзнали , когато ме видяха се засрамиха ,искаха набързо да се махнат.Аз ги настигнах и дадох 10лв ,нищо помощ ,но от сърце . ДО КОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ,СЪБРАНИ МИЛИОНИ И ДР. НО НЕ ЗА НАШЕТО СОБСТВЕНО, БЕДНО НАСЕЛЕНИЕ?????????????????????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини