Водещите новини! Силно земетресение разтресе Румъния, усетихме го и в България. Изтеглят екипа ни от Хатай – става твърде опасно! (и още…)

  • 14 февруари 2023 18:59

  • 3579
  • 0
Водещите новини! Силно земетресение разтресе Румъния, усетихме го и в България. Изтеглят екипа ни от Хатай – става твърде опасно! (и още…)
© EMSC/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 февруари   

 

„Не твърдя, че разбирам с военно дело, аз се занимавам с политика. Вместо да се занимава проруска пропаганда, Радев е добре да си влезе в ролята на президент“.

„Радев може да нарича опонентите си партии на войната – държи се сякаш е в предизборна кампания. 

ДБ, заедно с ПП, направихме опит да се излъчи правителство. Радев беше този, който връчи мандата на Корнелия Нинова – за четвърти път, де факто го връчи на себе си, за да управлява. 

Той не положи усилия да намери допирни точки между партиите. 

Когато ни покани на консултации, се държеше сякаш е в кампания, нападаше ни. 

Разбирам, че той е постоянно в кампания, че му е тясна ролята на държавен глава, но е тъжно, когато националният интерес плаща за това“.

Христо Иванов: Радев се държи сякаш е в предизборна кампания

***

Силно земетресение разлюля Румъния, усетихме го и в България.

Трус с магнитуд 5,7 по скалата на Рихтер е регистрирано в Румъния, информират от Европейския сеизмологичен център. Бил е с дълбочина 5 км. Епицентърът е бил на 21 км от град Търгу Жиу.

Силно земетресение разтресе Румъния, усетихме го и в България

***

За Балканите това е типична сеизмологична обстановка. Това, което гледаме от вчера е активиране на сеизмична зона в Турция. Там се очакват земетресения, но няма необходимост от притеснения“, успокои сеизмологът.

Сеизмолог: Можем да сравним труса от днес с този в Перник през 2012 г.

***

МВР с актуална информация за ситуацията у нас след земетресението

***

„Почти 90% от сградите са разрушени там. Доста опасно става за нашите екипи. Вече търсенето и спасяването приключва, тъй като вече сградите са напълно разрушени и започва влизането на тежка техника“, каза Димитров.

След опустошителното земетресение: Изтеглят екипа ни от Хатай - става твърде опасно!

***

Сирийският президент Башар Асад одобри отварянето на два нови контролно-пропускателни пункта между Турция и Сирия за първоначален период от 3 месеца, за да може да се предостави помощта навреме.

Първата партида помощи от ООН стигна в Северна Сирия през нов коридор

***

Инженер от авиационния завод в централния руски град Казан, където се разработват и произвеждат стратегическите бомбардировачи Ту-160, избяга в САЩ и поиска убежище в страната. В замяна той предложи ценна информация", написа в. Ню Йорк таймс.

Според думите на военния експерт Майкъл Кофман: Този човек разполага с важни данни за техническите и тактическите характеристики на Ту-160.

Ту-160 е стратегически бомбардировач. Той е взет на въоръжение през 80-те години на ХХ век. Последната му модификация (Ту-160М2) е завършена на 12 януари 2022 г.

Руски инженер избяга в САЩ. Предложи ценни данни за топбомбардировач

***

Украйна се похвали със свалени руски изтребител и бомбардировач

***

В хода на разследването в рамките на операцията с кодово име "Реакция" са разкрити действия за сплашване на граждани, включително в избирателни секции, както и трафик и разпространение на наркотици, посочи полицията.

Спецакция срещу неофашистка терористична групировка в Италия, има арестувани

***

„Имам редица ситуационни принципи, които прилагам при всеки определено повод. Но ако трябва да съм честен, по-скоро не съм склонен да ги споделям и бих ги запазил за себе си“. 

„Един от принципите, който винаги спазвам и изпълнявам, е, когато се вдигне завесата, да се раздам максимално и да се постарая да си свърша работата възможно най-добре“.

Джон Малкович: Когато се вдигне завесата, се раздавам максимално

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини