Бургас изпраща 30 хил. лева в помощ на Турция и Сирия

  • 13 февруари 2023 12:58

  • 410
  • 3
Бургас изпраща 30 хил. лева в помощ на Турция и Сирия
© Булфото (архив)

След дебати, продължили един час, общинските съветници в Бургас гласуваха финансова помощ за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, предаде БТА.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

Средствата в размер на 30 хил. лева ще бъдат преведени по сметките на Българския Червен кръст, а от там - разпределени за двете държави. Сред предложенията, които не бяха приети, бе управници да гласуват общо 60 хил. лева за двете държави и сумата да бъде не 30 хил. лева, а 29 000 лева, тъй като съветник, изяви желание да направи лично дарение от хиляда лева.

Този дебат трябваше да бъде не повече от две-три минути. През 1999 година при земетресението в Турция снимах там като журналист. Там видях стотици разбити човешки съдби. Моля ви поне веднъж да покажем, че сме единни. Всички друго е вятър. Човешкото в нас не трябва да бъде загубено. Тази дискусия не отива на Общински съвет – Бургас, каза общинският съветник Веселин Пренеров.

„Призовем днес да оставим политиката извън залата. В крайна сметка сме се събрали да помогнем на хората, които пострадаха“, каза от своя страна неговият колега Иван Иванов.

„Станахме за смях, гласувайте и да се свършва с тези дебати“, заключи съветникът Бенчо Бенчев. 

ДПС изпрати 5 000 походни легла в Турция

Заместник-кметът по финансовите въпроси в местната администрация Красимир Стойчев обобщи: „Взехме добро решение – получателите на помощта вече ни пратиха снимки на нашия камион с надпис отдолу „Благодаря!“. Тази сутрин научихме, че това, което се иска от Турция, е да се спрат храните и дрехите, тъй като има достатъчно. Трябват печки, завивки, палатки и генератори. В нашите пунктове вече сме подали тази информация. Наличните дрехи в бургаските пунктове ще насочим към Сирия.“

Припомняме, че още в края на миналата седмица камиони с хуманитарни помощи бяха изпратени от община Бургас към Турция. От началото на тази седмица, в акцията, обединила хиляди хора в Бургаско, се включват и няколко неправителствени организации. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
410 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 16:34

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 13:43

2
ЕХ,ЧЕ МНОГОООООО ,МАШАЛАХ ДАНЕ ГИ ОРОУЧАСВАМЕ,ЧЕ ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ И ХОДЖИ
PaulaFox

2023.02.13 | 13:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини