Д-р Делян Георгиев, кмет на "Изгрев": Започва поредна битка за общинска земя

  • 07 февруари 2023 12:34

  • 486
  • 0
Д-р Делян Георгиев, кмет на "Изгрев": Започва поредна битка за общинска земя
© личен архив

Това съобщава д-р Делян Георгиев на страницата си в социалната мрежа. Той бе единственият районен кмет в столицата от квотата на БСП, но неотдавна ръководството на столетницата се отрече публично от него. Ето за какво алармира сега районният кмет:

"Районната администрация на “Изгрев” започва поредна битка срещу опит за кражба на общинска земя. Умишлено или не, “Търговска Лига Национален аптечен център ЕАД”, направи изменение и нанасяне в Кадастъра на имотни граници на тяхна собственост на бул.”д-р Г. М. Димитров” в ж.к.”Дианабад”. 
След внимателен анализ на новонанесените граници на имота от страна на нашите специалисти се оказа, че към него са “присвоени” 21 кв.м в повече и то от общинската собственост в съседство. Нещо повече, тези 21 кв.м обхващат един от подходите към входа и рампата за хора с увреждания на бл.1. 

В трите изминали години на настоящия мандат, нашата администрация доказа принципната си и постоянна позиция срещу всеки опит за ощетяване на жителите на “Изгрев” и общината. Заедно успяхме на спасим десетки обществени имоти от кражба и освободихме много, неправомерно заграбени в годините такива в трите ни квартала. 

Воден от принципното си разбиране, че общественият интерес трябва на надделява, а правата на хората и администрацията да се защитават, разпоредих пълна проверка на случая

и готовност за незабавно възражение срещу въпросните документи и тяхното оборване в съда. 
 Докато съм кмет на нашия район, няма да позволя нито педя общинска земя да бъде продадена, открадната или неправомерно владяна. 
Заедно ще направим “Изгрев” едно по-добро и справедливо място за живот, той е нашият общ дом!"

Последвайте канала на

Аделина Делийска
486 0

Свързани новини

Водещи новини