Вижте кои красиви имена празнуват на 4 февруари

  • 03 февруари 2023 22:56

  • 9924
  • 1
Вижте кои красиви имена празнуват на 4 февруари
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 4 февруари имен ден празнуват всички с имената Жеко, Жела, Желка, Жечо Жечко, Жечка и Желязко

Жеко – името е съкратена форма на Желязко. Посланието на името е неговият притежател да е здрав “като желязо”.

Жельо е съкратена форма на мъжкото име Желязко. Чрез него се изразява родителското желание детето им да е здраво “като желязо”.

Честваме паметта на свети Йоан Златоуст

Желязка – името е женската форма на Желязко. Чрез него се изразява желанието на родителите детето им да е здраво “като желязо”.

Желязко – името изразява желанието на родителите детето им да е здраво “като желязо”.

На 4 февруари Българската православната църква почита паметта на св. преподобни Исидор Пелусиотски. Св. Исидор Пелусиотски е живял през 5 век сл. Христа. Той е родом от Египет. Като поотрасва, се замонашва и заселва на място близо до град Пелусия, откъдето идва и фамилията му.

Неговите християнски молитви и проповеди привлекли мнозина в Христовата вяра и не след дълго той е избран за игумен на манастира. Със своя благочестив живот привлякъл много сподвижници и ги учел на смирение и борба против страстите и светските помисли. Понесъл големи страдания от езичниците заради своите строги и изобличителни речи. Евагрий, чиято памет също почитаме на 4 февруари, бил църковен историк, който живял по същото време. В своите трудове той пише велики неща за Исидор Пелусиотски, които остават завинаги в историята и от които съдим за живота на светеца. Исидор е изключително почитан от своите съвременници, защото доброволно избира монашеството, за сметка на плътските удоволствия и светския живот. Любовта му към Иисус Христос го кара да посвети целия си живот на вярата и нейното преподаване. Почти веднага след смъртта на Исидор Пелусиотски, той е обявен за светец от Православната църква. 

Мая Йорданова
9924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.04 | 10:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини