АПИ с предупреждение към шофьорите, ако се налага да пътуват през почивните дни

  • 03 февруари 2023 16:56

  • 713
  • 0
АПИ с предупреждение към шофьорите, ако се налага да пътуват през почивните дни
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

АПИ апелира към шофьорите, които тръгват на път през почивните дни, да се подготвят като за зимни условия. 

Прогнозата на НИМХ е за снеговалежи и силен северозападен вятър, което е предпоставка за преспи и навявания. За събота е определен предупредителен жълт код за опасно време в 26 области.

АПИ апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Близо 300 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Мая Йорданова
713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини