Студенти от Анкарския университет към Илияна Йотова: Обичаме българския език и литература

  • 02 февруари 2023 17:23

  • 889
  • 2
Студенти от Анкарския университет към Илияна Йотова: Обичаме българския език и литература
©
Слушай новината Слушай новината

Обичаме българския език и литература – с тези думи посрещнаха вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , студенти в катедрата по български език и литература във факултета „Език, история и география“ на Анкарския университет. Около 70 студенти са избрали специалност „Български език и литература“, обучението по която е 4 години.

В разговора участваха ректорът на Анкарския университет проф. д-р Недждет Юновар, ръководството и преподаватели във факултета по език, история и география. На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на образователния обмен между българските университети и Анкарския университет. Общо беше мнението, че изучаващите български език и литература са най-добрите посланици на България в Турция. 

Йотова и турският вицепрезидент: Срещата между Радев и Ердоган отключи нов етап в отношенията между България и Турция

Вицепрезидентът Йотова изтъкна растящия интерес към изучаване на български език в Турция, като даде пример с българските училища в Одрин и Истанбул. Книги с българска поезия подари вицепрезидентът на студентите. Ректорът получи като дар книгата „Приказка за България“ на Румен Манов, съобщиха от прессекретариата на президентството. 

Филип Епитропов
889 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.02 | 22:51

2
Тоя обиколи света, изхаби ресурса на Фалсона, и файда никаква

2023.02.02 | 19:03

1
500 ГОДИНИ СМЕ ГИ ОБИЧАЛИ

Добави коментар

Водещи новини