Екипи на общинска полиция ще патрулират около къпалнята „Мария Луиза“ по заповед на Фандъкова

  • 02 февруари 2023 17:18

  • 481
  • 2
Екипи на общинска полиция ще патрулират около къпалнята „Мария Луиза“ по заповед на Фандъкова
© Столична община
Слушай новината Слушай новината

Екипи на общинска полиция ще извършват периодични обходи на терена около къпалнята „Мария Луиза“, в който вчера беше констатирано нерегламентирано изсичане на дървета. За да не се допусне рязане на дървета през нощта по заповед на кмета на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска екип на общинска полиция извършваше обходи и през нощта на 1-и срещу 2-и февруари, съобщават от Столична опбщина. 

Заради установените продължаващи дейности по почистване на отрязани клони и дървета на терена кметът Фандъкова сезира СДВР и Прокуратурата за случая с искане за извършване на проверка. Теренът на къпалнята „Мария Луиза“ попада в охранителната зона на парк Борисова градина, която от 1988 г. е резерват на градинско-парковото изкуство.

Сеч на дървета в Борисовата градина, Фандъкова наложи глоба за 50 хил. лв.

Проверките на терен продължиха и днес, като към екипите на дирекция „Зелена система“ и ОП „Паркове и градини“, се включи и директорът на дирекция „Контрол на строителството“ Цветан Тодоров.

Разпоредената нова проверка от кмета Фандъкова, под прякото ръководство на главния архитект арх. Здравков, установи, че е нарушена целостта на терена вследствие тежката строителна механизация, образували са се коловози и има прясно отсечена дървесна растителност. Извършените дейности са в драстично нарушение на действащата нормативна уредба и пряко погазват законовите разпоредби.

При проверката на 1 февруари беше установено и документирано отсичане на 20 дървета, за които няма издадено разрешително. На 26 януари кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета в терена, като реално отсечените дървета не съответстват на разрешените и са значително повече.

Съставен е акт за административно нарушение и е изготвено писмо до дружеството собственик,  което следва да се яви за налагане на предвидената санкция.

 

 

 

Мая Йорданова
481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.02 | 19:00

2
a grobarska mastio a niama li da patrolirate okolo avtokashta kapitolia koiato ti bokluk ne mojesh da si ia varnesh.
Емѝ...

2023.02.02 | 18:40

1
Трябва да се провери и валидността на разрешенията за 10 дървета, трайчо е съмнителен още от времето на сделките с АЕЦ-а, с който той, тиквата и симо постната пица ни вътриха с милиарди.

Добави коментар

Водещи новини