ДНСК затваря спортна база в Благоевград: Над 300 деца няма да има къде да тренират

  • 02 февруари 2023 12:20

  • 169
  • 0
ДНСК затваря спортна база в Благоевград: Над 300 деца няма да има къде да тренират
© Novini.bg/ Canva

Недоволство заради затворена спортна база в Благоевград. Залите на местния парк „Македония“ ще бъдат запечатани от ДНСК, тъй като според тях са опасни. Над 300 деца ще останат без място, където да тренират. Треньори и родители излизат на протест против решението. 

„Това решение е лишено от всякакъв смисъл. Повече от 300 деца ще останат на улицата и няма да има къде да тренират. Апелираме да се намери някакъв консенсус и децата да продължат да тренират в залите“, казват треньори на спортни клубове.

Преди няколко дни в своя позиция ДНСК каза, че сградите се ползват незаконно и има риск за безопасността на децата, които тренират там. С писмо от 18 януари ДНСК забрани ползването на залите до въвеждането им в експлоатация.

ДНСК да издаде заповед за премахване на строежа "Златен век" в столицата, настояват от инициативния комитет "Лозенец"

„Вчера от областната управа изплюха камъчето – апетит за имота. Този имот за какво е на държавата - не е ясно. Тя няма възможност да го стопанисва. Призовавам, вместо ДНСК да се ползва като бухалка, да отидат в съда и да пледират своите претенции. Това, което се прави в момента, прилича на тоталитарна държава. Предприел съм всичко необходимо да запазя собствеността в полза на всички жители“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов. 

Вчера от областната управа изпратиха писмо, в което казаха, че не се ограничава достъпът до сградите, но отговорността е на община Благоевград.

Довечера родители, деца и треньори излизат на мирен протест. Очаква се да се включат над 500 души. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини