Водещите новини! Хартиената бюлетина се прие за една нощ, за ПВУ и правосъдната реформа „няма време“. Расмусен: Украйна трябва да получи повече и по-тежко оръжие (и още…)

  • 31 януари 2023 19:06

  • 848
  • 5
Водещите новини! Хартиената бюлетина се прие за една нощ, за ПВУ и правосъдната реформа „няма време“. Расмусен: Украйна трябва да получи повече и по-тежко оръжие (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 31 януари   

 

„Аргументите на депутатите са несъстоятелни, ако имаше желание, можеше да се случи правосъдната реформа. Хартиената бюлетина се прие за една нощ. Просто няма желание“. 

Атанас Пеканов обяви, че е отчаян и ядосан от липсата на воля да се разследва главния прокурор

***

„Законопроектът за механизъм за разследване на главния прокурор не беше приет, защото в парламента липсваше реално желание да е приеме тази част от законодателната програма. Що се касае до съдебната реформа, желанието беше само на хартия“.

Никола Минчев: С коалиция ПП - ДБ искаме да задаваме тона в българската политика

***

Краят на войната в Украйна е далеч, прогнозира днес бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който говори пред комисиите на Европейския парламент по външни работи и по отбрана. 

Расмусен призова за предоставяне на повече и по-тежки оръжия за украинските войски, предаде БТА.

„Вместо да очакваме настъпление през пролетта, по-добре да бъдем готови за непосредствено предстоящи масирани удари“, настоя Расмусен. 

„Най-добрият начин войната да приключи бързо е съюзниците на Украйна да се подготвят за дълъг конфликт. Това е най-добрият път за постигането на мир. Ако Путин успее в Украйна, ще продължи напред“, посочи той.

Бивш генерален секретар на НАТО: Украйна трябва да получи повече и по-тежко оръжие

***

25-годишната полицайка Симона Лулеова, която бе хваната с 478 грама марихуана в колата, поиска да излезе на свобода. Пред Районния съд в Разлог, който гледа дело за мярката за неотклонение, тя обясни, че иска да бъде пусната под гаранция, за да се грижи за 5-годишната си дъщеря, както и да чете за държавен изпит по специалността "Право".

Полицайката, хваната с марихуана, искa на свобода, за да учи за изпит

***

„Естествено, че няма да се подпиша в подписката за рефрендум за президентска република. Това е опит на "Има такъв народ" (ИТН) да се върне в общественото пространство, но вече няма наивни хора, които да се подведат по идеите на Слави Трифонов. Това са последни опити на икономическия проект ИТН да помпа и черпи от чужд авторитет, в случая от този на президента Радев“.

Радостин Василев за референдума за президентска република: Вече няма наивни хора, които да се подведат по ИТН

***

Размяна на обвинение по линия „ремонти на пътищата“…

Министър Шишков: Ремонтите на пътищата са възлагани основно от ГЕРБ

ГЕРБ се усъмниха в регионалния министър, искат инспекции от частни лаборатории на пътните ремонти

***

Разкриха подробности за починалото 17-годишно момиче в училище

***

Зловещи подробности за закланата от зет си жена във Враца

***

По думите на военен разузнавач номер едно на Киев: В Русия има хора, с които се работи много лесно. Те слагат и активират взривни устройства и ние сме готови да подкрепяме тези мъже и жени.

„По този начин Буданов намекна, че в Русия действат агенти на ръководената от него служба. Той обаче не каза дали агенти на Киев са имали нещо общо с редица инциденти във военни обекти на руска територия".

Военен разузнавач №1 на Киев: Русия ще има големи проблеми

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
848 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иванов

2023.02.01 | 20:52

5
Приемането на подправката на избирателния закон за хартиената бюлетина ще бъде най-голямото разочарование за поддръжниците му? Всичко е много просто. Българския избирател ( поне тези, които гласуват ) гледат на изборите като на Световното по футбол. Първия кръг ти харесва някой и си за него. Но във втория ти харесва друг... Колко кръга трябва да имат изборите? Да не говорим за онези, които не се интересуват от футбол! Те май стават все повече!
PaulaFox

2023.01.31 | 21:55

4
Грозна съм и венерически заразна.Само ме гледайте отстрани.
Аз

2023.01.31 | 21:34

3
Това го е писал педала, розовия джендър Александър Томов, но го е срам да се подпише. Ние знаем, че си ти по тъпотиите, които пишеш, педалче!

2023.01.31 | 20:26

2
Идиотите от новини,гласуването с машини за колко време се прие,вие съвсем изкукахте?
баба гицка

2023.01.31 | 19:45

1
НЕ ПИПАЙТЕ ГЕШЕВ - само той остана да се бори срещу мафията на бобока, прокопа, ктб, божков - пп=подли педали, = инфлация и посредници

Добави коментар

Водещи новини