Водещите новини! Бивш зам.-министър: руснаците търсят пропаганда, а не да променят хода на войната. Светът е неподготвен за бъдещи пандемии (и още…)

  • 30 януари 2023 18:54

  • 706
  • 0
Водещите новини! Бивш зам.-министър: руснаците търсят пропаганда, а не да променят хода на войната. Светът е неподготвен за бъдещи пандемии (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 януари   

 

„Не мисля, че Русия може да атакува държава от НАТО. В момента войната е позиционна. Руснаците търсят повече пропаганда и не правят опити да променят хода на войната. 

Украйна получава модерни танкове, а танковете са най-добрата техника за настъпателни действия. 

Украинците показват, че бързо усвояват работата с тази модерна техника и би трябвало до началото на март да са напълно готови да работят с тази техника. 

Що се отнася до изтребителите F-16 там съм по-скептично настроен. Ще е необходимо много време, за да се обучат украинските пилоти да летят на западни самолети“.

Ген. Запрянов: Слава Богу, че започнахме да предоставяме оръжие на Украйна

***

Производството на суров петрол в САЩ ще се увеличи през следващите около 10 години, достигайки до между 11 и 16 милиона барела на ден към края на това десетилетие, сочи проучване на "Бритиш петролиъм" (BP), публикувано на сайта на петролната и газова корпорация.

Две южноамерикански страни също ще увеличат производството си на петрол през този период - Бразилия (до около 5 милиона барела на ден) и Гаяна (до около 2 милиона барела на ден). 

Добивът на петрол в Русия се срива до 2050 г., прогнозира "Бритиш петролиъм"

***

„Ако се огледате внимателно, ще разберете, че нещо в цирка жестоко се е объркало“.

Знаете ли какво правят в цирка, когато нещо се обърка? Пускат клоуните да разсейват публиката

***

„Единственото, което ме интересува, е максималният ефект за страната. Историческата задача пред нас изисква България да излезе от тази спирала на безперспективност и на липса за възможна промяна“.

Христо Иванов: Целта ни е първият мандат

***

„Това с ГЕРБ и ДПС не е хартиена коалиция. Просто споделяме европейския опит. Съобразяваме се с това какво правят партньорите ни в ЕС и предлагаме проработени решения, които дават верен отговор. Вярно е, че има случаи, когато гласуваме заедно“. 

Това заяви Румен Гечев от БСП в ефира на бТВ.

Гечев коментира възможностите за коалиция на БСП след изборите

***

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти в Пернишко

***

… при условие, че НАТО подкрепи това решение.

Полша е готова да прехвърли изтребители F-16 на Украйна при едно условие

***

Светът е "опасно неподготвен" за бъдещи пандемии, предупреди Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец в огласен днес доклад, цитиран от Ройтерс.

Федерацията призова до края на годината държавите да преразгледат и обновят плановете си за подготовка.

В Световния доклад за бедствията от 2022 г. федерацията каза, че "всички страни остават опасно неподготвени за бъдещи епидемии", въпреки че ковид отне живота на повече хора, отколкото което и да е земетресение, суша или ураган в историята.

Светът е изключително неподготвен за бъдещи пандемии

***

Нападението било извършено от брата на убитото преди това животно, с което се снимала жертвата.

Лъв изяде ловец докато се снима на живо с трофей

***

 

Novini.bg
706 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини