Комунисти и путинисти говорят за „човеконенавистни прояви“?

  • 27 януари 2023 14:46

  • 2039
  • 0
Комунисти и путинисти говорят за „човеконенавистни прояви“?
© Getty Images/бсп/Novini.bg

„БСП почете с цветя паметта на жертвите на Холокоста“…
„Румен Радев почете паметта на жертвите на Холокоста“…

„Престъпленията и жертвите не бива да се забравят, поуките също – да сме непримирими към човеконенавистни прояви, омраза и насилие. Никога повече да не ги допускаме“, казва Корнелия Нинова, а зад гърба ѝ седи сянката на предишните изказвания как не трябва да се дава оръжие на защитаващите се украинци, защитаващи свободата си от агресора, защитаващи децата си от ракетите и куршумите, жените си от автоматите и изнасилванията. 

Но иначе с цветенца в ръка казва: „… да сме непримирими към човеконенавистни прояви…“

А Радев? „Миротвореца“? И той сред най-гласовитите как не трябва да помагаме на украинския народ да се бори с нашественика. 

БСП почете с цветя паметта на жертвите на Холокоста

Румен Радев почете паметта на жертвите на Холокоста

***   ***   ***

Комунисти говорят против „човеконенавистни прояви“

????

Нали БСП я наричат Столетницата? Защо е Столетница, а не е Тридесетилетница? Защото не съществува от началото на Прехода, не. Пише се наследница на БКП. 

Същата БКП, която пращаше хора в лагерите заради политически вицове, за инакомислие, опозиционни лидери, частни собственици, пращаше в лагерите неудобните на собствената си власт. В лагерите – където надзиратели са се гаврили с тях. Безброй разкази има за убийствата и малтретирането. Джазмузикантът и цигулар Сашо Сладура е изпратен в лагер за политическите си вицове и неудобното си поведение на бохем, свирил забранена музика. След няколко дни е бил пребит до смърт с метални пръти. 

Стригането по улиците, печатите по краката, арестите за плоча на Бийтълс, доносите, слухтенето, стрелбата в гръб на границата. Сега разните чугунени глави, с умиление и злоба в очите, казват, че едно време границите ни се пазели (демек: не като сега), стреляло се на месо! 

Само дето пропускат да обяснят, че се стреляше на месо по излизащите, не по влизащите. Не по мигранти, искащи да влязат, не – българи стреляха по българи, които се опитваха да избягат от концлагера, в който бе превърната държавата ни.

Тези „наследници“, които не се отказват и не се срамуват от „наследството“ си, седнали да каканижат речи за „човеконенавистни прояви“…!!!

Тези, които днес се слагат в услуга на путин, чийто войски избиват деца, изнасилват жени, изтезават пленници, седнали да се упражняват по публично говорене, дрънкайки за жертви и как не трябвало да се забравя, как трябвало да се помнят уроците на историята?!

Наглост, наглост и пак наглост. Двуличие, твоето име е путинофил.

Да, да – знам какво се опитват да направят. Опитват се да подсетят, че съветският съюз (демек русия, с препратка към днешна русия) е освободил Европа от нацизма. 

Нали са научени да си играят със символи и да казват и правят едно, а да имат предвид друго, ако ги питаш – от чисто човешки подбуди са водени, но реално: подсещат електората, че има още една причина да се кланя до земята от благодарност на „освободителите“. Кой какво прави – българите трябва да са 24/7 благодарни на русия и да ходят приведени от благодарност, да се благодари винаги, вечно, до края на света – с благодарност, която се изразява в безропотност. 

Същите „освободители“, които ни окупираха, откраднаха златото и архивите. 

Същите „освободители“, които започнаха Втората световна заедно с Хитлер, подписвайки Молотов—Рибентроп (!!!) и нахлувайки в Полша, нахлувайки във Финландия. 

Същите „освободители“, които дни наред не могат да повярват, че приятелчето им Адолф се е обърнал срещу тях. А после се налага американците да им помагат с лендлийз. 

Същите, които и до днес се пишат, че те са освободили Европа, едва ли не еднолично. А реално – без американците и британците, щяха да са кръгла нула, умрели от глад и без нормални оръжия. 

Подпирачките на путин в България седнали против „човеконенавистни прояви“ да говорят…

Представители на русия не са поканени на честванията на 78 годишнина от освобождаването на затворниците от Аушвиц-Биркенау. Директорът на музея (в какъвто е превърнат някогашният лагер) е заявил, че не може да подпише покана до руския посланик в контекста на зверствата, които извършват руснаците в Украйна. 

„Надявам се това да се промени в бъдеще, но ни предстои да извървим дълъг път… 

На русия ще ѝ трябва извънредно много време и много дълбок самоанализ след този конфликт, за да се върне в обществото на цивилизования свят“.

Още преди 11 месеца управата на музея нарече руската инвазия „варварски акт“. Защо ли?

И знам, че винаги навират в очите на хората, че червената армия именно е освободила затворниците от Аушвиц. И това сякаш им дава правото да вършат зверства завинаги, препращайки ни към историята, да си мълчим, защото те – видиш ли – освободили затворниците от Аушвиц. 

А и още нещо… когато червените войници са освободили затворниците от Аушвиц, КОЛКО лагери са функционирали в СССР? Лагери, които десетилетия след това са продължили да функционират. Освобождават Аушвиц, а в собствената им родина – ГУЛаг. 

***   ***   ***

Кланящите се на путин много добре знаят какво представлява режимът му, но – без да им мигне окото – и сякаш не са говорили довчера как не трябва да се помага на украинския народ да отблъсне нашественика, сега заговарят за „поуки“ и как „да сме непримирими към човеконенавистни прояви, омраза и насилие. Никога повече да не ги допускаме“.

Представям си ги как по времето на Хитлер говорят за „мир“, като не се пречи на фюрера да избие евреите и да завземе Европа, та по-бързо да свърши войната. Така си ги представям. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2039 0

Свързани новини

Водещи новини