"Зарадваха" ни с 13-14% по-високи изравнителни сметки

  • 16 юли 2012 18:17

  • 613
  • 0
"Зарадваха" ни с 13-14% по-високи изравнителни сметки
©
Изравнителните сметки за парно и топла вода са средно с 13-14% по-високи от фактурите за миналия отоплителен сезон, съобщи БНР, позовавайки се на данни от Асоциацията на топлофикациите.

Половината от абонатите на топлофикациите имат да вземат пари обратно, а другата половина ще трябва да доплащат, обясни Ася Ангелова. "51% от домакинствата ще имат да получават пари, съответно 49% ще имат да доплащат", добави тя.

Въпреки по-високите сметки, жалбите не са повече, отколкото преди. "Жалбите са основно от тези хора, които не са били отчетени, т.е. те получават една сметка, начислена служебно енергия. Това са основно, ако можем да ги наречем жалби", казва Ангелова.

По повод публикации, че сметките за топла вода през изминалия отоплителен сезон са по-високи от тези за парно, Ася Ангелова увери, че това зависи от типа потребление в конкретния имот.

"Ако ползват повече вода, съответно ползват по-малко топлоенергия, разбира се, възможно е. Това не са някакви изолирани случаи, които трябва да притесняват някого. Възможно е да се ползва повече вода и по-малко отопление, има блокове, в които е изключено отоплението, тези граждани там ползват само топла вода, така, че казвам - това пак не са някакви изолирани случаи, има го това нещо", посочи тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини