Водещите новини! Разпускат парламента на 3 февруари. Обвинение за бивш шеф на БАИ за „златните паспорти“ за руснаци (и още…)

  • 24 януари 2023 18:51

  • 1644
  • 1
Водещите новини! Разпускат парламента на 3 февруари. Обвинение за бивш шеф на БАИ за „златните паспорти“ за руснаци (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 януари   

 

Изборите ще са на 2 април. Това заяви президентът Румен Радев пред медии.

Той ще разпусне Народното събрание на 3 февруари.

„Надявам се оставащото време да бъде използвано от народните представители в 48-то НС и те да докажат, че борбата с корупцията, ПВУ, европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания“, заяви той.

Радев обяви: Изборите ще са на 2 април

***

Временната комисия ще изиска от държавните институции цялата документация, която може да има отношение към сделката за панаира.

Привикват в парламента Борисов и Станишев за Пловдивския панаир

***

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност бивш изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции за престъпление по служба, съобщиха от СГП.

Сигнал до прокуратурата, в който се твърди, че има допуснати нарушения. 

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани предимно спрямо граждани на Руската Федерация и Китайската народна република с цел придобиване на българско гражданство по натурализация, т.нар. „златни паспорти“, даващи им право да пребивават на територията на страната и ЕС.  

Заради златните паспорти: Стамен Янев е привлечен към наказателна отговорност

***

Междувременно, докато депутатите се дърлят кой да си направи по-бляскав политически пиар, образованието затъва все повече.

Учителки биха директорка пред погледа на 1000 ученици

***

Доста странни обяснения…

Подробности за фирмата, изпратила джип без двигател на търг на НАП

***

Белишки е бил задържан в района на ул. "Нишава" в София. По-рано днес от "Възраждане" съобщиха, че техният депутат Стоян Таслаков е бил заплашен с пистолет от Белишки, който е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки.

През миналата година той бе задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница.

Задържаха Иван Белишки заради закана за убийство към депутат от "Възраждане"

***

В София заболеваемостта се повишава с 30-40 на сто всяка седмица спрямо предишната. В момента средната заболеваемост в страната е 197 на 10 хиляди души население и над половината от областите са с над средната за страната. В област Габрово заболеваемостта от грип е 540 на 10 хиляди, посочи проф. Христова.

И тази седмица няма да бъде обявена грипна епидемия в София

***

Фактически вече се знае какъв тип бойни самолети ще получи Украйна от съюзниците и какви са сроковете за обучение на личния състав. Това заяви полковник Юрий Игнат, говорител на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна, в ефира на телемарафона "Единни новини“, предава Укринформ.

Определиха типа боен самолет, който Западът ще предаде на Украйна

***

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че не изключва възможността Русия да атакува страната му от съседна Беларус. За Украйна обаче ще бъде истинска изненада, ако бъде нападната от самата Беларус, добави в същото време Зеленски, цитиран от УНИАН.

Украинският президент говори на съвместна пресконференция в Киев с финландския си колега Саули Нинистьо, предаде БТА.

Зеленски: Ще е изненада Беларус да нападне Украйна

***

Полицията в северозападен район на страната днес е арестувала баща, убил 18-годишната си дъщеря, след като видял видео, в което тя танцува, каза представител на местните власти. Бащата се разгневил, след като гледал видеото, което било публикувано в социалните медии без съгласието на момичето, добави представителят, като се позова на майката на убитата, пише БТА.

Часове по-късно 19-годишно момиче е било застреляно от своя баща пред входа на съда в град Карачи, защото се омъжило за мъж по неин избор, каза полицейски служител.

Две "убийства на честта" на дъщери от бащите им шокираха Пакистан

***
 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
120 МАНДАТА СА ВЪЗДУШНИ

2023.01.24 | 18:59

1
ОТ УМРЕЛИТЕ СЕЛА! НЯМА ИЗБОРИ, А ИЗМАМА!

Добави коментар

Водещи новини