Столична община с инициатива за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“

  • 23 януари 2023 13:59

  • 248
  • 0
Столична община с инициатива за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“
© Столична община
Слушай новината Слушай новината

Над 100 общински институции се включват в инициативата на Столична община за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“, която стартира на 24 януари 2023 г., съобщават от пресцентъра на общината.

„С осиновяването на куче или коте печелим нов приятел, докато помагаме за намаляване броя на бездомните животни“ каза Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, по повод началото на кампанията.

Коледен базар за бездомни животни в Перник

Над 100 общински институции, сред които детски градини и училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др., осъмнаха с плакати на опашати приятелчета, търсещи дом.

Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код отвежда към историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.

Косматковците са от Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, които си подадоха ръка в името на това повече четириноги опашати приятели да намерят своя постоянен дом.

В рамките на инициативата, всички столични училища и детски градини получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни, както към домашните любимци, така и към бездомните животни. Видеоматериалите Отговорна грижа за кучето и Отговорна грижа за котката са достъпни за свободно гледане.

Кампанията се организира от Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“, в съответствие с Плана за действие на Програмата на Столична община за изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на република България.

В рамките на кампанията организаторите обещават провеждането на много и различни събития. Повече информация на www.sofia.bg

Цветелина Кирилова
248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини