Бездомник развълнува кюстендилци навръх Нова година

  • 01 януари 2023 15:22

  • 28928
  • 3
Бездомник развълнува кюстендилци навръх Нова година
© Pixabay (архив)
Слушай новината Слушай новината

63-годишен мъж, който от седмица спи на открито по пейките в парка в центъра на Кюстендил, развълнува съгражданите му навръх Нова година. Вървят и апели да се помогне на мъжа,  който от три месеца не получавал и пенсия - върви преизчисляване ѝ по ТЕЛК.

Със съдбата на мъжа, чието име се знае от повечето от кюстендилци, тъй като е бивш директор на Балкан консерв - София, се ангажира и кметът на града Петър Паунов. За БНР той коментира неофициално, че са сезирани полицията и социалните служби за настаняването на мъжа в съответен тип заведение - в близкото с. Лозно има и център за настаняване на безпризорни. 

Според коментари в соцалните мрежи мъжът е предписал жилището си на децата си и сега е бездомен, известно време живял при сестра си, но след това се изнесъл. Разчита и се надява да му осигурят от Общината общинско жилище.

Бездомник призна за убийство, за да спре да живее на улицата

"Мили хора, нека кой с каквото може да му помогне - поне с одеяло, по дебело яке, ръкавици. Ако някой има да предостави било то и гараж да се подслони за кратко, дано това да стане по-скоро. Общината да се намеси, да разнищи историята му и да не виждаме такива нещастни съдби", апелират кюстендилци по мрежите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
28928 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Latifa

2023.01.03 | 10:19

3
Със сигурност ще му се върне на децата му,неблагодарници

2023.01.01 | 19:12

2
Затова деца не ти трябват . Живей , докато можеш и това е.
Галя

2023.01.01 | 18:23

1
Това е да си направиш деца, да ги отгледаш, да им дадеш всичко което имаш и за благодарност да те изхвърлят до кофите...

Добави коментар

Водещи новини