Водата в Омуртаг на 31 декември не е стигнала за всички

  • 01 януари 2023 14:43

  • 443
  • 0
Водата в Омуртаг на 31 декември не е стигнала за всички
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Водоподаването към Омуртаг на 31 декември не е стигнало до всички адреси, въпреки обещанието на ВиК-Търговище да осигури вода в последния ден на годината. В голяма част от града не е имало и необходимото налягане, съобщава БНР.

Огромна част от хората вчера са имали вода за около половин час, а на други адреси чешмите са текли само десетина минути, обясни Магдалена Славова от Гражданското обединение "Вода за Омуртаг".

"Към момента положението е по-трагично и от лятото, и от есента. Въпреки, че е зима - ето, вече сме януари месец, и в момента няма валежи и не знам какво ще е следващото лято. Ние сме в бедствено положение. Имахме вода, но за символично време. Много от хората не успяха да се изкъпят за 31-ви, тъй като за 30 минути как се включват бойлери. Голяма част от града нямаха и налягане въобще. Очакваме още от утре вниманието към нас отново да се засили, да имаме по-градивна комуникация с Министерство на регионалното развитие и благоустройството и с министър Шишков, такава, каквато ни беше обещана на срещата на 29 ноември", заяви Славова.

На Бъдни вечер в Омуртаг ще има вода в домакинствата

Средства за изготвяне на анализ за състоянието на довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води "Ястребино" до напорните водоеми на Омуртаг, са преведени от Регионалното министерство на областния управител на Търговище. Целта е въвеждане на водопровода в експлоатация, за да се реши проблема с бедводието на града.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини