Пожарът край Арбанаси потушен

  • 13 юли 2012 07:35

  • 976
  • 0
Пожарът край Арбанаси потушен
©

 

Огънят край великотърновското село Арбанаси е потушен, съобщи TV 7. По нареждане на главния комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пътна безопасност и защита от населението" в гасенето на огнената стихия се включи и хеликоптер на частна фирма.

Пожарът обхвана около 300 декара борова гора в землището на Арбанаси. Гасенето му продължи близо шест часа. Според първоначалните версии причината за пожара са пламнали сухи треви, след поредната човешка немърливост. Най- вероятно вината е на туристи, които са хвърлили в тревата незагасена цигара.

В гасенето участваха частен самолет, седем специализирани автомобила от противопожарните служби във Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово и Търговище, както и 70 военнослужещи с десет машини от Националния военен университет "Васил Левски" и поделение в Горна Оряховица. В потушаването на огнения ад се включиха и много доброволци от горското стопанство и конната база в Арбанаси.

Очаква се опожарената гора да тлее още няколко дни, затова в района ще останат дежурни екипи, които ще следят огънят да не се разгори отново. Предстои уточняване размера на щетите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини