Изсичат десетки дървета в парк в Димитровград

  • 29 декември 2022 08:33

  • 2561
  • 1
Изсичат десетки дървета в парк в Димитровград
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

В най-големия парк в Димитровград се премахват дървета.

По думите на Димитър Петров е започнало облагородяване на парка, а всъщност "унищожават вековни дървета". В парка тече мащабен ремонт за над 3 млн. лв.

„Докато се разхождаме видяхме, че огромно дърво, с обиколка около 2 метра в дънера, беше изсечено. Става въпрос за десетки изсечени дървета в няколко алеи“, обясни Кристиян Боянов.

Инж. Пламен Митков, който е главен експерт в Община Димитровград, обясни, че в парка се извършва основна реконструкция, която включва подмяна на елементи от парка, включително и на растителност.

Изсичат боровата гора в землището на с. Боснек

„В края на ноември комисия огледа основната растителност по главната алея и тя предложи 31 дървета от вид топола да бъдат премахнати и подновени с нов вид декоративна паркова растителност. Това не е станало самоволно. В резултат на решението, кметът е издал заповед“, добави той.

Митков заяви, че вековните дървета в парка, които са защитени със заповед на министъра на околната среда и водите, са три и те са обозначени.

Последвайте канала на

Калина Христова
2561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.29 | 09:29

1
Това е новата стратегия зелена за спасяване на планетата, зелени там и сякви сделки, режеш си дървета до откат, обаче слагаш сумати данъци въздух и всички виждаме резултата от данъчното пречистване на планетата.

Добави коментар

Водещи новини