Директорът на Народния театър: Ще бъде образувано дело срещу Велислав Минеков!

  • 21 декември 2022 17:10

  • 5516
  • 0
Директорът на Народния театър: Ще бъде образувано дело срещу Велислав Минеков!
© личен архив
Слушай новината Слушай новината

Директорът на Народния театър „Иван Вазов” Васил Василев публикува на своята страница във Фейсбук пост, че внася жалба в Комисията за защита от дискриминация” срещу служебния министър на културата Велислав Минеков. Ден преди това в предаване на бтв /виж прикачения линк/ служебният министър Минеков грубо и безпардонно се намеси в работата на авторитетната институция, която българските зрители обичат и посещават от над столетие. Ето какво отговори директорът на театъра Васил Василев, който междувременно бе подкрепен отново с подписка на почти цялата актьорска трупа, които поискаха незабавното отстраняване на министъра:

„След поредната атака на служебния министър на културата срещу Народен театър "Иван Вазов", неговия екип и автономия взех своето решение. Възложих на юристи и те вече работят по моя жалба пред "Комисията за защита от дискриминация" за това недопустимо поведение и действия. 

Минеков: Изключително съмнителни лица са назначени в Народния театър

Следващата седмица ще бъде образувано делото.

За 118 г. над Народен театър "Иван Вазов" нееднократно са правени опити за упражняване на политически натиск и винаги е било безуспешно.

И днес няма да бъде по-различно!”

И Съюзът на артистите възропта срещу културния министър Велислав Минеков

Заглавието е на редактора

Аделина Делийска
5516 0

Свързани новини

Водещи новини