ТЕЦ "Бобов дол" се презапасява с въглища заради неясната съдба на въгледобива в страната

  • 18 декември 2022 12:48

  • 525
  • 1
ТЕЦ "Бобов дол" се презапасява с въглища заради неясната съдба на въгледобива в страната
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

500 000 тона въглища на склад достави ТЕЦ "Бобов дол" - презапасяването е заради неяснотата на въгледобива в страната и ситуацията с войната в Украйна, каза за БНР изпълнителният директор на енергийното дружество инж. Любомир Спасов. Същевременно напредват процедурите по издаване на разрешителното централата да ползва и синьо гориво .

Последните 7-8 години централата е осигурявала около 300 хиляди тона въглища, този сезон обаче е доставила около 500  хил. тона, изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Любомир Спасов поясни

„Както виждате ситуация с войната, с недостига на суровини, с говоренето по медиите от знайни и незнайни политици за спиране на въглищата, решихме да се запасим“.

MAE: Тази година ще бъде рекордна в потреблението на въглища

Работи се и по построяването на газова връзка с газопровода за Северна Македония - така, че централата да може да ползва и  синьо гориво. Ще се изгражда трасе от около 2 километра.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.18 | 14:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини