Съвети за пожаробезопасна Коледа

  • 14 декември 2022 13:41

  • 291
  • 1
Съвети за пожаробезопасна Коледа
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Складираните горими вещи и хартии на балкона или терасата са опасни за възникване на пожари при попадане на фойерверки, сигнални ракети, незагасени цигари върху тях, предупреждават от Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. В разгара на зимния отоплителен сезон и в очакване на коледните и новогодишни празници, от варненската противопожарна служба отправиха някои съвети за безопасност на гражданите.

При напускане на жилищата съветът е да проверява изключени ли са всички електроуреди. По време на приготовленията за коледните и новогодишни трапези домакините не трябва да оставят  без наблюдение включени готварските уреди.

Трябва да се проверява изправността на електрическата инсталация и електроуредите. Застудяването и снеговалежите налагат използването на повече отоплителни уреди. Не бива да се поставят в близост или върху нагревателни уреди книги, играчки и други горими материали.

Елхата е хубаво да бъде поставена на безопасно разстояние далеч от пердетата и други горими материали. Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Не бива да се допуска децата сами да палят бенгалски огън и свещи и да играят с тях около елхата, а родителският контрол е задължителен.

Ако използвате електрическа украса проверете добре техническото й състояние и изправността на електрическото захранване. Не я оставяйте включена без наблюдение.

Ето няколко важни насоки за това как да изберем безопасни електрически гирлянди?

Пиротехническите изделия (фойерверки, пиратки, сигнални ракети, бенгалски огън и други средства) да не се хвърлят безразборно. Те са предназначени за използване на открити и безопасни места! Никога не се опитвайте повторно да запалите незадействали се пиротехнически изделия.

При посещение в църковните храмове паленето на свещи да става само на определените за това места (свещници), а изгарянето им в специално приготвените за това съдове (кофи с вода и сандъци с пясък) , предупреждават специалистите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 14:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини