Водещите новини! Парламентът с голямо „НЕ“, следващ опит. Деца продават дрога на деца. Еврото с рязък скок нагоре спрямо долара (и още…)

  • 14 декември 2022 13:24

  • 754
  • 1
Водещите новини! Парламентът с голямо „НЕ“, следващ опит. Деца продават дрога на деца. Еврото с рязък скок нагоре спрямо долара (и още…)
© Getty Images/БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 декември   

 

Първият мандат за съставяне на кабинет се провали. Народните представители отхвърлиха кандидатурата на ГЕРБ-СДС за министър-председател - проф. Николай Габровски. 

Гласуваха 238 депутати: 113 "за", 125 "против", без въздържали се.

Първият мандат се провали: депутатите не подкрепиха Габровски за премиер

***

„Изказваме уважението си към проф. Николай Габровски, но имаме три основни причини защо няма да подкрепим неговия проектокабинет. Предложеният от него за министър Николай Павлов всеки ден нанася щети на държавата за над 1 милион лева, като се отказва от евтиния газ. Повече ме притеснява обаче, че прокуратурата прикри този случай“.

Кирил Петков пита кой предложи Николай Павлов за министър

***

Николай Павлов атакува Кирил Петков за азерския газ

***

С „Демократична България“ продължаваме разговорите. Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

„Както знаете, ние водим разговори с „Демократична България“от известно време. Ще ги финализираме в следващите един-два дни. Помните, че преди месец казахме, че за да е успешно едно правителство, трябва да се приемат законодателни актове, свързани с със законите за ПВУ, съдебната реформа, промени в службите и бюджета. Имаме този удължителен закон, който донякъде върши работа“, каза още той.

Асен Василев: С ДБ ще представим кабинет на малцинството

***

„Политическата импотентност на ГЕРБ лъсна. Пак.

#КОЙ е тъжен. Държавното Предприятие залудо ходи на работа в НС.

Радев и Павлов пак изпуснаха Булгаргаз. Азерският газ си тече в пълен обем на ниска цена. Газпром пак трябва да търси вратичка.

Има още работа, написа Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" във Фейсбук. 

#ПродължавамеПромяната“.

Лена Бориславова: Политическата импотентност на ГЕРБ лъсна - пак

***

Вчера при акция „Бяло“ бяха намерени 400 000 цигари марихуана, пакетирани и готови за продажба от десетокласници на техни съученици в няколко училища в Горна Оряховица.

Деца продават дрога на деца: 6-ма са задържаните при акция "Бяло" в Горнооряховско

***

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 13 дрона след поредните руски удари по Киев и околностите му тази сутрин, предаде Франс прес, като се позова на видеообръщение на президента Володимир Зеленски, съобщи БТА.

Зеленски: Украйна свали 13 дрона камикадзе

***

Казахстан възнамерява да разработи маршрути за износ на петрол към Китай и Иран, заяви Болат Акчулаков, министър на енергетиката на републиката, цитиран от "Интерфакс".

„Акцентът ще бъде поставен върху развитието на Транскаспийския международен транспортен маршрут по посока на пристанищата на Азербайджан, Грузия и Турция, както и върху направленията за износ към Китай и Иран", заяви Акчулаков на правителствено заседание.

Казахстан ще изнася нефт за Иран и Китай

***

Курсът на еврото днес се покачи рязко над прага от 1,06 долара, съобщиха германски финансови издания, предаде БТА.

Еврото с рязък скок нагоре спрямо долара

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
754 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 13:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини