Водещите новини! Петков: Кабинетът на Габровски е кабинет Борисов-Радев-Пеевски. Минчев: Бивши министри от Тройната коалиция, няма да го подкрепим (и още…)

  • 12 декември 2022 19:20

  • 1275
  • 6
Водещите новини! Петков: Кабинетът на Габровски е кабинет Борисов-Радев-Пеевски. Минчев: Бивши министри от Тройната коалиция, няма да го подкрепим (и още…)
© Булфото(архив)/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 декември   

 

„Огромно недоумение буди номинацията на Николай Павлов за министър на енергетиката. Това е човекът, причинил щета средно от над 1 милион лева на ден на България. Саморъчно подписал договор за отказ от евтиния азерск. и газ и прехвърлил количеството към Газпром. Павлов трябваше да бъде разследван, но прокуратурата иззе материалите, а после стопира процеса. Явно всичко това няма никакво значение в света на Борисов и Радев“.

„България не заслужава подобни фасадни демонстрации, зад които прозира желание за нови избори! България има нужда от отговорно редовно правителство, което да изведе страната от кризата и да продължи да гради – за хората!“

Петков: Проектоправителството на Габровски по същество е кабинет Борисов-Радев-Пеевски

***

„Това, което ни прави впечатление, гледайки състава е, че има доста кадри, които са свързани с бивши министри от Тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, която управлява в периода 2005-2009 г.“, посочи Минчев. 

Той подсети, че когато Борисов е дошъл на власт през 2009 г., е настоявал, че именно тези –преди него – са били най-лошото управление н България. Става дума за същите хора, които сега ще влизат в кабинет с мандат на ГЕРБ.

„Цели двама министри от онова правителство са включени като вицепремиери в настоящия проектокабинет. Също така ни направи впечатление, че има и двама министри, които са били от служебно правителство на Румен Радев, а именно г-жа Крумова. Също така и Николай Павлов, който беше служебен министър на енергетиката и сега ще бъде министър на енергетиката", добави още Минчев.

Никола Минчев за проектокабинета "Габровски": Бивши министри от Тройната коалиция, няма да го подкрепим

***

Крум Зарков: Връщането на хартиената бюлетина е вредно, трябва да има вето

***

„Няма правителство, което да не е политическо – всяко решение ще засяга едни интереси. Политическите решения са такива – винаги става въпрос за интереси и интереси, които се сблъскват. Не може да има неполитически кабинет“. 

Това заяви в студиото на Nova News политологът проф. Антони Тодоров по повод представения днес от проф. Габровски проектокабинет.

Той посочи, че проектокабинетът е по инициатива на ГЕРБ и по тази причина „трябва да гледаме на това правителство като правителство на ГЕРБ“.

Политолог за проектокабинета "Габровски": Отзад стои ГЕРБ

***

Проф. Габровски: Ако не се избере кабинет с първия мандат, аз няма да участвам повече

***

Искове за 1 250 000 лева обезщетения лева срещу Георги Семерджиев предявиха роднините на убитите и ранените по време на катастрофата на 5 юли на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени (на 22 и 26 години).

Искове за 1 250 000 лв. срещу Семерджиев

***

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза са собственици на парка и двореца "Врана" и всички претенции на държавата спрямо тях са отхвърлени окончателно. Това става след като днес Върховният касационен съд (ВКС) не допусна до обжалване решението на Софийския апелативен съд (САС), с което миналото лято двамата бяха признати за собственици на имота, информира lex.bg

Върховните съдии изтъкват, че решението на САС следва изцяло най-новата практика на ВКС – по делото „Царска Бистрица“, която беше постановена след произнасянето на Конституционния съд (КС).

Върховният съд излезе с окончателно решение по казуса с двореца "Врана" в София. Според магистратите той е на Симеон Сакскобургготски.

Окончателно: Дворецът "Врана" е на Симеон Саксгобургготски

***

„До началото на новата година няма да има пресконференция", заяви прес секретарят на Путин в брифинг по телефона. Той допълни, че Путин ще има срещи с медиите по други поводи, най-вече свързани с чуждестранните му посещения.

Владимир Путин няма да проведе традиционната за края на годината пресконференция

***

Лидерът на страната-жертва на агресията на Москва даде интервю пред легендарния американски журналист Дейвид Летърман в метростанция в Киев.

"Да си представим, ако Путин хване настинка и умре, или ако падне от прозорец и умре, дали ще продължи войната?", попита телевизионният водещ от САЩ своя събеседник.

"Не. Войната ще свърши", отговори Зеленски.

Президентът на Украйна продължи.

"Когато си отиде лидер на авторитарен режим, институциите спират да функционират. Така бе и в Съветския съюз", каза още Зеленски, визирайки бързите рокади в Кремъл през първата половина на 80-те години на миналия век.

Володимир Зеленски: Войната ще свърши, когато умре Владимир Путин

***

Словакия ще даде свои самолети МиГ-29 на Украйна

***

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и първият дипломат на Европа – Жозеп Борел, заявиха, че разследването на белгийските власти е повод за голямо безпокойство.

44-годишната Каили, която е и един от заместник-председателите на Европарламента, бе задържана от белгийските власти за получаване на подкуп по разследване за корупция в полза на държава от Персийския залив.

Гърция замрази всички финансови активи на евродепутата Ева Кайли

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1275 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
баба гицка

2022.12.12 | 19:36

1
плачете пп=подли педали - нокога повече влас за вас САМО ГЕРБ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
Пак месий ли?

2022.12.13 | 07:45

6
За бабите е нормално да са наивни.Всички са боклук и спасение няма...

2022.12.13 | 01:56

5
ПП Партия на Простоттията, с главни простаци Асен и Кирето , следвана от стадо простаци
Eлeктpа

2022.12.13 | 00:57

4
И слава Богу, защото кабинет на Киретата, Ристю, Гнома и Краднелия, ни разказа играта
Хйф

2022.12.12 | 23:30

3
Проблем е, че журналистите на novini.bg не забелязват какви смотаняци са ПП, прекалено подкрепяте едни палячовци неглижирайки всичко!!
баба гицка

2022.12.12 | 19:38

2
другари кавали, аз искам хартиена - И НЯМА НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ, ТОВА ЧЕ ИМА ДРАСКАНИЦИ НЕ Е ПРАВИ НЕВАЛИДНА, / САМО АКО ИМА ЗАЧЕРКНАТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО КВАДРАТЧЕ/

Добави коментар

Водещи новини