Ресторантьорите от Ловеч излязоха на протест (снимки)

  • 11 юли 2012 17:44

  • 2886
  • 3
Ресторантьорите от Ловеч излязоха на протест (снимки)
© Булфото

Ресторантьори от Ловеч излязоха на протест срещу забраната за пушене на закрито.

Собствениците на заведения затвориха кафенетата и ресторантите си и се събраха, за да пушат демонстративно пред сградата на общината, съобщи БТВ.

По този начин хората от бранша изразяват тихия си протест срещу законовите промени, които, според тях, убиват бизнеса им. Така ресторантьорите напомнят за себе си и че не са се отказали да се борят.

Според последните данни за първия месец след влизането в сила на забраната оборотите в цялата страна са паднали средно с 15-20%. Най-потърпевши са баровете и казината. Това, което спасява бизнеса в момента, е хубавото време и взетите под наем повече външни места за сядане. Това обаче се явява още един разход за тях и загубите им определено са чувствителни.

Един от собствениците - Петър Андонов, каза, че настояват за връщане на предишното положение в нормативните актове.

От браншовата асоциация на ресторантьорите очакват фалити наесен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2886 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.07.12 | 13:44

3
Чисто доказателство, че цигарите увреждат мозъка. Само вие ли имате права, бе, наркомани такива?! Ние НЕпушачите нямаме ли право да дишаме чист въздух?! Не стига, че колите ни тровят с вредни газове, а и вашите никотинови лайна да дишаме! Тровете си се по домовете, тровете вашите деца и близки, НЕ ВИ ИСКАМЕ ПО УЛИЦИТЕ! Голяма гордост - лапнали фас и крещят, че имат права... Ама ако така си защитавахте и правата за минимална работна заплата, златни щяхте да сте!

2012.07.12 | 13:44

2
е те щом имат пари за цигари нямат право да се оплакват от заплати

2012.07.12 | 13:44

1
Има и по- гадна картинка от крачещ пушач. Клекнала продавачка с цигара в уста пред евтин магазин.

Добави коментар

Водещи новини