Дядо Николай: Тялото Христово страда поради братоубийствената война между Русия и Украйна

  • 09 декември 2022 12:29

  • 367
  • 7
Дядо Николай: Тялото Христово страда поради братоубийствената война между Русия и Украйна
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Пловдивският митрополит Николай се срещна с волоколамския митрополит Антоний, който е на посещение в България. Той отправи привествие към него, в което се казва, че тялото Христово страда поради братоубийствената война между Русия и Украйна, предаде БНТ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13526

В привествието митрополит Николай търси причините за войната и казва, че няколко години преди започването ѝ православният свят е бил смутен от междуцърковен спор за юрисдикция, в който постепенно са въвлечени в повече или по-малка степен всички останали православни църкви.

"Един спор за църковна юрисдикция, казва митрополитът, може да бъде разрешен само и единствено от позициите на християнската любов и на каноничното право. Всякакви други способи за неговото разрешаване, не дай Бог със светски методи и подходи, могат да направят конфликта още по-дълбок и това в момента се случва пред очите ни."

Митрополит Николай казва още, че нямаме право да допускаме един конфликт между два православни народа да се разпростира като пожар върху цялата вселенска православна църква. Неговото мнение е, че военният конфликт между двете страни е пряко следствие от предхождащия го трансцедентен конфликт и докато не бъде отстранена причината, няма да бъде поправено следствието. Или докато не бъдат излекувани раните върху Църквата, няма да бъде преодолян конфликтът между народите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
367 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.12.09 | 20:28

2
Запада се движи към открит сатанизъм.

2022.12.10 | 02:05

7
РуZия е икономическо джудже, политически лилипут, военен пигмей, а след неизбежния ѝ разгром ще се превърне и в географски гном. РуZия на колене пред НАТО и ЕС! Ние налагаме санкциите, ние определяме правилата, ние сме силните на деня! И северноазиатската бедна кочина не може да направи друго, освен да се подчинява! Спуска се нова Желязна завеса и бедняшка РуZия отново ще гледа Запада през ключалката. С разширението на ЕС, НАТО и Шенген понятията Изток-Запад в Европа приемат нови измерения. Вече сме от Западната страна на Желязната завеса. България е част от Запада, набийте си го в путиноидните говноядски кратуни! Да живее европейска и натовска България!

2022.12.09 | 20:28

3
Русия ще спаси света от алчните и безбожните. Живите ще победят мъртвите. Слава на Русия!

2022.12.10 | 02:03

6
РуZия е наш вековен враг! Който я слави е антибългарин и предател! Смърт на предателите! Да живее натовска и европейска България!

2022.12.09 | 20:29

4
Няма как да си Българин, и да не обичаш Русия!

2022.12.10 | 02:03

5
В сегашното размирно време е добре да знаем кой ни е приятел и на кого можем да разчитаме. ЕС - приятел и партньор! НАТО - приятел и партньор! РуZия - враг!

2022.12.09 | 13:05

1
Дядка гледай си калимавката и не се бъркай е политиката видяхме те със СДС.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини