Политиците: цинизъм било, че не ни пускат в Шенген… Не „нас“, „вас“ не пускат, но вървим комплект

  • 08 декември 2022 15:48

  • 1775
  • 0
Политиците: цинизъм било, че не ни пускат в Шенген… Не „нас“, „вас“ не пускат, но вървим комплект
© Getty Images

Политици, чиито фенове мразят Шенген, и които направиха всичко възможно феновете им да мразят Шенген, плачат, че не са ни приели в Шенген. 

Политици, които оскотиха последователите си до степен да не правят разлика между Шенген и Еврозона, наричат „цинизъм“ решението да не ни приемат. 

Кух плач, празни думи, фалшива заинтересованост. Слаб театър. 

Толкова ги интересува дали сме в Шенген или не, колкото ги интересува и дали сме живи или не. 

Но сега е нужно – с предизборна цел – да са загрижени и сърдити, че дори и заплашващи. Да блокираме Нидерландия, предлагат. Не си пращайте децата да учат там. Защо? Защото те – политиците – са се ос*али и Шенген хлопна, вие не си пращайте децата да учат в Нидерландия, за да им покажете на тия нидерландци ниедни! А-ма, ха!

Как да обясниш на тези клоуни с претенции да са шекспирови актьори, че положението не е „не НИ искат“, а е „не ГИ искат“, тях, не нас? Но, за съжаление, вървим комплект с тях. 

Никой в шенгенското пространство няма проблем с мен – аз чужди агенти, отровни храни и контрабанда не пускам през митницата, нито пък имигранти. 

Опитват се да ни втълпят, че НАС не ни искат в Шенген и към НАС проявяват цинизъм. Че някак си към НАС е насочена някаква скрита агресия и едва ли не заговор. 

Нищо подобно. Към НАС никой нищо не насочва. Те са причината. 

Надеждата на Нидерландия, Австрия и, нека сме честни, всичките ни партньори, е НИЕ най-после да се отървем от корумпираните отломки на ДС и отрочетата им – мутрите, та най-после да заемем мястото си на масата на европейските народи, редом с всички. 

Засега сме решили да отлагаме, поради състояние, известно като Стокхолмски синдром. 

Как да обясниш на генерала, който казва: „Крим е руски, какъв да е!“, че него не искат в Шенген, а не нас? Нас ни искат, но без него. Как да му го обясниш? Как да му обясниш, че руски служители по време на война на Русия с цивилизования свят не желаят? Излишен риск в и без това силно рисков момент. 

Как да обясниш на другия генерал, дето 12 години кара влака и игра карти със Златев, но Лукойл стотинка данъци не плати, че него не го искат, а не нас? Как да му обясниш, че колкото и да обвинява сега ПП, че били Лукойл коалиция и че те обслужвали руски интереси, тия словесни дъвки минават само за пред вътрешна заспала публика; навън, на запад им е ясно кой строи тръба за Путин и кой какво обслужва. 

Как да обясниш на третия генерал (майко мила, като латиноамериканска държава сме с тия генерали във властта!), че не може да си натовски генерал, а да пристанеш на руската губернаторка и месеци наред да повтаряш като мантра: „не война, а специална операция“ и после да те пуснат в Шенген такъв… Троянски кон и то зле прикрит. Троянски кон с калник от Жигула. 

Няма как да обясниш на всички тях и служебните им гълъби, които запяха в същия уж разтревожен шенгенски хор, че не може да върнеш корупцията и безвремието на Капитан Андреево и да влезеш в Шенген. Да оставиш Росенец като врата за каквото си поискат руснаците – от агенти до… каквото им хрумне. Да си отворил и Капитан Андреево, и Росенец за каквото влезе и да викаш: ама то е цинизъм, че не ни искат с нашите руски шпиони и отровна храна, и наркотици, и имигранти, и оръжия, и контрабанда! Как може да не ни искат? Това е двоен стандарт! 

И се цупят. И се състезават да предлагат глупости, като да сме били бойкотирали Нидерландия. И комсомолците, назначени за работодатели и индустриалци, се правят и те на участници в хора. И те пеят: да бойкотираме Нидерландия. Бойкотирайте я. Звучите като просяк, който крещи на улицата пред петзвезден ресторант, че никога няма да им стъпи вътре! 

А за финал едно обяснение, което много ми се искаше да ми е хрумнало първо на мен но не е. Така добре оформено, а само в няколко изречения. Ако си мислят „индустриалците“, че могат да блокират Нидерландия, че са някакъв фактор и на някого му пука за тяхното „блокиране“, то те обричат поне два сектора на гибел – IT и Телекомуникациите, защото машините, които произвеждат чипове, са нидерландски. Толкова за „индустриалците“. А ето и цялото обяснение от Ilian Vassilev: 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
1775 0

Свързани новини

Водещи новини