Ветеран от Втората световна война отпразнува 101-вия си рожден ден

  • 08 декември 2022 15:47

  • 439
  • 1
Ветеран от Втората световна война отпразнува 101-вия си рожден ден
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Ветеранът от Втората световна война редник Никола Пенчев от с. Златна нива, който е и почетен гражданин на община Каспичан, отпразнува 101-ви рожден ден днес. 

По време на тържество в читалището на селото възпитаници на местната детската градина „Червената шапчица” и на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Слънце” в Каспичан поздравиха ветерана с песни, танци и с участието си във военни игри. Той получи и подаръци, сред които торта от частна фирма. В деня на своя личен празник неотлъчно до него бе и неговата дъщеря. 

Столетниците на Балканите и рецептата им за дълголетие

Никола Пенчев получи поздравления за рождения си ден от всички народни представители от Шуменския избирателен район - Ралица Тодорова, Илтер Бейзатов, акад. Николай Денков, Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид, Иван Ганчев, както и от областния управител проф. Христо Христов, кметовете на Шумен, Каспичан и с. Златна нива, председателя на областната организация на Съюза на ветераните от войните на България, представители на Асоциацията на българските ветерани миротворци, Военното окръжие в Шумен и жители на с. Златна нива. 

Никола Пенчев е участвал във Втората световна война, служил е в Шести пехотен полк като картечар и въпреки преклонната си възраст, пази спомена от раняването си през 1944 г. в сраженията край Стражин и Страцин. Пенчев е роден в село Згориград, Врачанско. На 25-годишна възраст, със семейството си, се преселва в с. Златна нива, община Каспичан, където живее и до днес, отбелязват от Военното окръжие в Шумен, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2022.12.08 | 16:33

1
Браво! Да е жив и здрав да отпразнува 110 год!

Добави коментар

Водещи новини